Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*HENT KUPONGKODE OG FÅ 20% PÅ ALLE JAKKER!

Når slutter barn å sove på dagen

Små barn er fulle av nysgjerrighet og energiske, og trenger mye søvn, også på dagtid. Men når slutter barn å sove på dagen?

Du liker å tilbringe hvert øyeblikk med dem, og oppleve verden gjennom øynene deres, men trenger også den pausen du får når de sover. Å sove på dagen er en mulighet for deg og barnet å lade opp. Så når barnet ditt viser tidlige tegn på å slutte å sove på dagen, kan det være at du yter litt motstand. Men det er faktisk en milepæl som skal feires. Når barn slutter å sove på dagen, betyr det at det blir større. I tillegg er det mer sannsynlig at du og barnet sover gjennom natten og mindre sannsynlig at du våkner klokka 03:00 om natten, noe som betyr mer søvn for deg.

Men hvordan vet du om smårollingen din er klar for å slutte å sove på dagen? Og hva kan du gjøre for å lette overgangen?

Når slutter barna å sove på dagen?

Det er ingen fasit for når et barn stopper å sove på dagen. Hvert barn er forskjellig. Det avhenger av energinivået deres, hvor mye søvn de får om natten, og hvor aktive de er om dagen. Men de fleste barn stopper å sove på dagen langt inn i førskoleårene. Bare rundt 50 prosent av barna sover fortsatt på dagen etter 4 år, og bare 30 prosent etter fylte 5 år.

For det meste trenger småbarn omtrent 12 timers søvn i løpet av et døgn. De fleste småbarn går fra å sove to til en gang dagen etter 18 måneder. Deretter avtar behovet gradvis de neste par årene. Etter 5 år trenger de fleste barn ikke lenger å sove om dagen.

Tegn på at barnet ditt er klar for å slutte å sove på dagen

Når noen småbarn når en viss alder, blir det vanskeligere å få de til å sove på dagtid. Du kan føle at dette er ditt barns væremåte å fortelle deg at det er klar til å slutte å sove på dagtid. Sannheten er at barnets handlinger kan si mye mer enn ordene deres. Selv om de er motstandsdyktige, kan det fortsatt være nødvendig med søvn om dagenhvis:

  • Barnet ditt holder seg til den daglige soverutinen. Å sovne på egenhånd betyr at barnet ditt trenger søvn på dagen. Å avslutte søvnen for tidlig kan bli møtt med motstand og mye oppstyr
  • Barnets holdning endres på grunn av mangel på søvn. Et søvnig barn kan bli irritabelt, hyperaktivt eller direkte. Mangel på søvn kan påvirke følelsesmessige responser. Et betydelig holdningsskifte om kveldene kan indikere at barnet ditt fortsatt trenger å sove om dagen.
  • Barnet ditt viser tegn på å være trett. Selv om barnet ditt holder ut på ettermiddagen, kan det ha tegn på søvnighet som vedvarende gjesping, gni seg i øynene eller bli mindre aktive.
  • Men barnet ditt er kanskje klart til å hoppe over å sove på dagtid hvis det ikke lenger er søvnig (selv de tidligere på dagen), eller hvis det gjør det vanskeligere for dem å sovne om natten.

Hvordan stoppe å sove på dagen?

Å droppe å sove på dagen er en gradvis prosess som starter med at smårollingen går fra å sove to ganger til en gang om dagen, og gradvis kutte ned på hvor lenge de sover. Barn som ikke lenger trenger å sove, sovner vanligvis raskere om kvelden, og sover gjennom natten, noe som gjør leggetiden litt lettere for deg.

Barnet ditt vil sakte tilpasse seg mindre søvn. Men husk at mindre søvn på dagtid betyr at de kan trenge mer søvn om kvelden og natten. De vil sannsynligvis sovne tidligere eller kan sove lenger på morgenen hvis det passer. Så vær forberedt på å måtte justere disse tidene. Unngå lange bilturer og lange perioder med inaktivitet, som kan få barnet til å sove på dagtid. Hvis du holder småbarnet ditt i bevegelse, kan du holde dem stimulert og våkne. Vær oppmerksom på at tunge lunsjer også kan gjøre barnet ditt søvnig. Så velg sunnere, lettere lunsjer med rikelig med grønnsaker og frisk frukt.

Relaterte artikler:

Søvn kalkulator

Søvn forstyrrelser

Om forfatteren

Legg inn kommentar

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OPPTIL 40% RABATT!

20-50% RABATT!