20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Når kan baby drikke vann

Den første tiden etter fødsel får babyen det den trenger gjennom morsmelk eller erstatning. Lær mer om når babyen kan drikke vann.

Når kan baby drikke vann

Vanligvis skal babyen din ikke drikke vann før han eller hun er omtrent 6 måneder gammel. Inntil da får babyen all væsken den trenger av morsmelk eller morsmelkerstatning. Når babyen din er 6 måneder gammel, er det greit å gi han eller henne slurker med vann ved tørste. Ikke overdriv det, ellers kan du gi han eller henne vondt i magen eller gjøre ham for full til å spise godt.

Når babyen er ett år, når han eller hun spiser føde og drikker helmelk, kan du la babyen drikke så mye vann han vil.

Hvorfor ikke gi vann til babyer som 6 måneder og yngre

Å gi en baby som er yngre enn 6 måneder for mye vann, kan forstyrre kroppens evne til å absorbere næringsstoffene i morsmelk eller morsmelkerstatning. Det kan også føre til metthetsfølelse, noe som demper matlysten. I sjeldne tilfeller kan en baby som drikker for mye vann utvikle en tilstand som kalles vannforgiftning, noe som kan forårsake anfall og til og med koma. Vannforgiftning skjer når for mye vann fortynner konsentrasjonen av natrium i kroppen, forstyrrer elektrolyttbalansen og får vev til å svelle.

Hva gjør du hvis babyen din blir dehydrert

I noen tilfeller, hvis babyen din har mageinfluensa (gastroenteritt), kan legen råde deg til å gi ham en elektrolyttdrikk som Pedialyte eller Infalyte for å forhindre dehydrering.

Relaterte artikler:

Ingefær gravid

Spekemat gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!