Når begynner kvalme gravid

Morgenkvalme er et av de mest beryktede graviditetssymptomene. Lær mer om når kvalme begynner når du er gravid.

Enten du allerede er gravid, håper å bli det, eller lurer på om du er det, morgenkvalme er et av de mest beryktede graviditetssymptomene der ute. Når alt kommer til alt, hvem vil føle seg kvalm? Likevel kan dette bare være tegnet du har gått og ventet på.

Begrepet “morgenkvalme” er ganske misvisende, da kvalmen og/eller oppkast du måtte oppleve kan slå til når som helst på døgnet.Anslagsvis 70 til 80 prosent av gravide opplever morgenkvalme. Morgenkvalme refererer til kvalme og oppkast som antas å være forårsaket av graviditetshormoner. Det starter ofte rundt uke 6 i svangerskapet og forsvinner av uke 14 (selv om noen kvinner fortsetter å oppleve kvalme senere i svangerskapet).

Når starter kvalme når du er gravid?

Stereotypen på morgenkvalme er en gravid kvinne som kaster opp så snart føttene treffer gulvet om morgenen, men de fleste mødre rapporterer om en rekke symptomer. Noen kaster opp ofte, noen er kvalme hele dagen, og noen har bare kvalme utløst av visse lukter eller matvarer. Morgesyken begynner vanligvis rundt uke 6 av svangerskapet, selv om noen få mødre rapporterer at de føler kvalme så tidlig som 4 uker gravid (noe som bare er 2 uker etter unnfangelsen!). Symptomene kan starte mildt rundt 6 uker, bli verre og toppe rundt 9 til 10 uker, og deretter avta når du kommer nærmere 12 til 14 uker.

Når slutter morgensyken?

Hvis du har morgensyke, teller du sannsynligvis dagene til du begynner å føle deg bedre. For mange vordende mødre begynner morgensyken å bedre seg rundt 12 til 14 uker (rundt begynnelsen av andre trimester). Nesten alle mødre rapporterer at symptomene deres er helt borte i 16 til 20 uker, selv om opptil 10 prosent av kvinner har kvalme helt frem til fødselen. Noen ganger kan kvalme dukke opp igjen i tredje trimester når babyen blir større og klemmer magen og tarmen (noe som ikke gir den mest behagelige fordøyelsen).

Relaterte artikler:

Høyt stoffskifte gravid

Sukker i urin gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar