Næringsinntak når du trener for Fjellmaraton

Lær hvordan du kan beregne hvor mye fett, karbohydrater og proteiner du trenger når du trener til Fjellmaraton.

Fordeling av makronæringsstoffer i ditt kosthold

Det er mange og delte meninger om fordelingen av makronæringsstoffene karbohydrater, proteiner og fett i kostholdet når du skal løpe Fjellmaraton. Alt fra minimalt med karbohydrater til mye fett. Det kan derfor være en krevende øvelse å bestemme seg for hvordan du skal vekte denne fordelingen. Én anbefaling går på at du skal ha 40 prosent karbohydrater, 30 prosent proteiner og 30 prosent fett. Trener du mye kan fordelingen være henholdsvis 50-30-20 (karbohydrater-proteiner-fett). Når du trener mye, har du behov for mer karbohydrater og proteiner, for å få nok energi og for å restituere raskere (proteiner). Er du mindre aktiv, vil du ha et mindre behov for karbohydrater. Du må velge en vekting av karbohydrater etter dine preferanser og behov.

SpurtMeal næringskalkulator

Legg inn totalkonsum av kalorier i løpet av en dag når du trener til Fjellmaraton, fordelt på karbohydrater, proteiner og fett. Velg deretter hvor mange måltider og snacks du skal ha i løpet av en dag. Du kan velg mellom 6 varianter. På bakgrunn av dataene du har lagt inn vil kalkulatoren estimere antall kalorier per måltid, fordelt på karbohydrater, proteiner og fett.

BRILLESALG!

OPPTIL

-45%

Næringsinntak når du trener for Fjellmaraton

I perioder med mye trening til Fjellmaraton, bør du ha fokus på å få i deg nok karbohydrater og proteiner, slik at du fyller opp igjen glykogenlagrene, og sørger for at muskulaturen restituerer raskest mulig. Ha et sunt og balansert kosthold, med mye grønnsaker, magert kjøtt og grove kornprodukter. Styr unna sukkerholdige drikker og søte yoghurter.

Relaterte artikler:

Balansert kosthold når du trener løping

Kosthold for løpere

Om forfatteren

Legg inn kommentar