Til tross for det imponerende næringsinnholdet, blir kål ofte oversett. Lær mer om næringsinnholdet i grønnkål.
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
Selv om det kan se ut som salat, tilhører det faktisk Brassica-slekten av grønnsaker, som inkluderer brokkoli, blomkål og grønnkål. Den kommer i en rekke former og farger, inkludert rød, lilla, hvit og grønn, og bladene kan være enten krøllete eller glatte. Denne grønnsaken har blitt dyrket over hele verden i tusenvis av år og kan finnes i en rekke retter.
I tillegg er kål fylt med vitaminer og mineraler.
Næringsinnhold i grønnkål
Selv om kål er veldig lite kalorier, har den en imponerende næringsprofil. Faktisk inneholder bare 1 kopp (89 gram) rå grønnkål:
- Kalorier: 22
- Protein: 1 gram
- Fiber: 2 gram
- K-vitamin: 85% av dagsbehovet
- Vitamin C: 54% av dagsbehovet
- Folat: 10% av dagsbehovet
- Mangan: 7% av dagsbehovet
- Kalsium: 4% av dagsbehovet
- Kalium: 4% av dagsbehovet
- Magnesium: 3% av dagsbehovet
Kål inneholder også små mengder andre mikronæringsstoffer, inkludert vitamin A, jern og riboflavin. Som du kan se av listen over, er den rik på vitamin B6 og folat, som begge er avgjørende for mange viktige prosesser i kroppen, inkludert energiomsetning og nervesystemets normale funksjon.
I tillegg er kål rik på fiber og inneholder kraftige antioksidanter, inkludert polyfenoler og svovelforbindelser. Antioksidanter beskytter kroppen mot skader forårsaket av frie radikaler. Frie radikaler er molekyler som har et uvanlig antall elektroner, noe som gjør dem ustabile. Når nivåene deres blir for høye, kan de skade cellene dine. Kål er spesielt rik på vitamin C, en kraftig antioksidant som kan beskytte mot hjertesykdom, visse kreftformer og synstap.
Relaterte artikler: