ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
Tofu er laget av ostemasse fra soyabønner. Det er naturlig glutenfritt og inneholder lite kalorier. Lær mer om næringsinnhold i tofu.
Næringsinnhold tofu
Tofu inneholder ikke kolesterol og er en utmerket kilde til jern og kalsium. Tofu er en viktig proteinkilde, spesielt for veganere og vegetarianere. Den inneholder også isoflavoner som fytoøstrogener. Disse kan beskytte mot kreft, hjertesykdommer og osteoporose. Imidlertid kan overforbruk også gi noen risikoer. Tofu lages ved å koagulere soymelk for å lage ostemasse. Ostemassen presses deretter og komprimeres i de gelatinøse hvite blokkene som er anerkjent som tofu.
Soya er den viktigste komponenten i tofu. Det er en komplett kilde til protein i kostholdet, noe som betyr at den gir alle essensielle aminosyrer som er nødvendige. Soyabønner inneholder også mye sunt flerumettet fett, spesielt omega-3 alfa-linolensyre. Isoflavonene i soyamat har vært knyttet til en rekke helsemessige fordeler.
En blokk med hard tofu, som veier 122 gram, inneholder:
- 177 kalorier
- 5,36 g karbohydrat
- 12,19 g fett
- 15,57 g protein
- 421 mg kalsium
- 65 magnesium
- 3,35 mg jern
- 282 mg fosfor
- 178 mg kalium
- 2 mg sink
- 27 mikrogram folat
- Det gir også små mengder tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-6, kolin, mangan og selen.
Kalsium og magnesium i soya kan bidra til å styrke bein, minske symptomer på PMS, regulere blodsukkeret og forebygge migrene.
Relaterte artikler:
Proteinrik og smakfull sursøt tofu
Referanser
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |