Næringsinnhold i reddik

Den krydrede, pepperaktige reddiken er en rotgrønnsak, men er mindre stivelsesholdig enn mange andre rotgrønnsaker, som poteter og pastinakk. Lær mer om næringsinnhold i reddiker.

Reddik er en del av korsblomstfamilien, relatert til kålrot, kål og brokkoli. Reddiken ser ut til å ha vært en av de første europeiske avlingene som ble introdusert til Amerika. Du kan nyte den rå på en salat, eller kok som du ville gjort med potet for mildere smak. Reddik har lite kalorier, gir litt fiber og er en god kilde til vitamin C.

Reddik næringsinnhold

Reddik inneholder bare 19 kalorier, nesten 2 gram fiber og rikelig med vitamin C. Det er også andre mikronæringsstoffer i reddiker. Følgende ernæringsfakta er levert av USDA for 1 kopp (116 g) skivet rå reddik.

  • Kalorier: 19
  • Fett: 0,1 gram
  • Natrium: 45 mg
  • Karbohydrater: 3,9 gram
  • Fiber: 1,9 gram
  • Sukker: 2,2 gram
  • Protein: 0,8 gram

Karbohydrater

Reddik mangler stivelse, som er en lett fordøyelig form for karbohydrater som raskt brytes ned til enkle sukkerarter. Karbohydratene i reddiker er halvparten enkle sukkerarter (glukose og fruktose) og halvparten fiber.

Den glykemiske indeksen til en matvare er en indikator på hvor mye og hvor raskt maten øker blodsukkeret ditt. Som med de fleste ikke-stivelsesholdige grønnsaker, er det ingen vitenskapelig studie av den glykemiske indeksen til reddiker (men den antas å være lav).

Fett

Reddiker har bare et spor av fett. Vitamin A og vitamin K i reddiker vil lettere absorberes hvis de inntas med sunt fett som flerumettet fett eller enumettet fett. Hvis du steker reddiker, belegg dem med litt olivenolje for å legge til hjertesunt fett. Spiser du reddiker på en salat, drypp en spiseskje olje på toppen som salatdressing.

Protein

Som de fleste grønnsaker, er reddiker ikke høy på protein. Det er i underkant av 1 gram planteprotein i en kopp rå reddikskiver.

Vitaminer og mineraler

Reddiker er en god kilde til vitamin C, med 17 milligram per 1-kopps servering. Dette er 23 % av anbefalt daglig dose (RDA) for kvinner og 19 % av RDA for menn. Siden kroppen ikke kan produsere sitt eget vitamin C, er det viktig å innta det i kosten (eller via kosttilskudd). Reddik inneholder også mindre mengder folat og vitamin B6 og mineralene kalium, mangan og kalsium.

Kalorier

Reddiker er mat med lavt kaloriinnhold, med bare 19 kalorier per kopp oppskåret reddik. Alle kaloriene i reddiker kommer fra karbohydrater og protein, siden det nesten ikke er fett i reddiker.

Relaterte artikler:

Ketose grønnsaker

Hvorfor spise grønnsaker

Referanser

Om forfatteren