Næringsinnhold i klementin

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Disse små fruktene er lyseoransje og søtere enn de fleste andre sitrusfrukter. Lær mer om næringsinnholdet i klementiner.

Klementiner

Klementiner – ofte kjent under merkenavnene Cuties eller Halos – er en hybrid av mandarin og søte appelsiner. Med disse egenskapene markedsføres de ofte mot barn og foreldre som en enkel måte å inkludere frukt i kostholdet til barn. De er en god kilde til vitamin C og antioksidanter.

Næringsinnhold i klementiner

Klementiner er små sitrusfrukter – omtrent på størrelse med en golfball – med høyt vanninnhold. De inneholder en rekke vitaminer og mineraler.

Én klementin (74 gram) gir:

  • Kalorier: 35
  • Protein: 1 gram
  • Fett: 0 gram
  • Karbohydrater: 9 gram
  • Fiber: 1 gram
  • C-vitamin: 40% av dagsbehovet
  • Folat: 5% av dagsbehovet
  • Tiamin: 5% av dagsbehovet

De fleste av kaloriene i klementiner kommer fra naturlige sukkerarter, sammen med en liten mengde protein. Klementiner er også et vitamin C kraftverk, der en liten klementin gir 40% av dine daglige behov. C-vitamin er en kraftig antioksidant og immunforsterker som kan forhindre celleskader fra skadelige og ustabile forbindelser kalt frie radikaler. I tillegg gir en klementin noe folat og tiamin. Disse vitaminene utfører mange funksjoner for å få kroppen til å fungere optimalt, inkludert å forhindre anemi og fremme et sunt stoffskifte.

Rik på antioksidanter

Klementiner er rike på antioksidanter, som bidrar til å redusere betennelse og forhindre celleskader forårsaket av frie radikaler. Som sådan kan antioksidanter spille en rolle i å forebygge diabetes type 2, hjertesykdom og mange andre tilstander. Sammen med C-vitamin inneholder disse fruktene en rekke andre sitrusantioksidanter, inkludert hesperidin, narirutin og betakaroten. Betakaroten er en forløper for vitamin A, vanligvis funnet i oransje og røde plantemat. Denne kraftige antioksidanten fremmer sunn cellevekst og sukkermetabolisme.

Kan øke fiberinntaket ditt

Selv om en klementin bare inneholder 1 gram fiber, er snacking på klementiner gjennom dagen en enkel og deilig måte å øke fiberinntaket på. Fruktfiber fungerer som mat for de gode bakteriene i tarmen. Det gir også volum og mykner avføringen din for å redusere forstoppelse, og potensielt forhindre tilstander som diverticular sykdom, som kan oppstå hvis fordøyd mat blir fanget i polypper i fordøyelseskanalen. Fruktfiber kan også bidra til å senke kolesterolnivået ved å binde kolesterolet i dietten og forhindre absorpsjon i blodomløpet. Dessuten har fiber fra frukt blitt koblet til en redusert risiko for diabetes type 2, mens høyt fiberinntak er assosiert med en sunnere kroppsvekt.

Relaterte artikler:

Vitaminer i appelsin

Næringsinnhold appelsin

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar