GARMIN
Fenix 5 Plus Sapphire
Carbon!
DU SPARER KR 4 500,-
9 499,-
4 999,-
Havregryn er fylt med kostfiber og har en rekke kolesterolsenkende egenskaper. Lær mer om næringsinnhold i havregryn.
Havre (Avena sativa) er en frokostblanding som ofte spises i form av havregryn eller valset havre. I følge noen undersøkelser kan de ha en rekke potensielle helsemessige fordeler. De spises hovedsakelig som grøt, som ingrediens i frokostblandinger og i bakevarer (havrekaker, havrekaker, og havrebrød). I løpet av de siste tiårene har havre blitt en veldig populær helsekost. Havre er fylt med kostfiber (inneholder mer enn mange andre korn) og har en rekke sunne kolesterolsenkende egenskaper.
Næringsinnhold havre
Havre er rik på en spesifikk type kostholdsfiber som kalles betaglukan. Denne spesielle typen fiber er kjent for å hjelpe til med å senke nivåene av dårlig kolesterol. En kopp (81 gram) tørr havre inneholder 7,5 gram fiber, det anbefalte daglige inntaket av fiber er 25 gram for kvinner og 38 gram for menn.
Mineraler – havre er rik på en rekke viktige mineraler, vitaminer og antioksidanter. 100 gram havre inneholder:
Tallene viser prosent av dagsbehovet.
- 51 prosent av det daglige anbefalte inntaket av tiamin
- 8 prosent riboflavin
- 5 prosent niacin
- 6 prosent vitamin B6
- 14 prosent folat
- 13 prosent pantotensyre
- 26 prosent jern
- 44 prosent magnesium
- 52 prosent fosfor
- 12 prosent kalium
- 26 prosent sink
- 31 prosent kobber
- 246 prosent mangan
En kopp tørr havre (80g) inneholder omtrent 297 kalorier.
Risiko
Selv om havre ikke inneholder gluten, dyrkes de i sjeldne tilfeller i samme felt som hvete eller bygg, og disse avlingene kan noen ganger forurense havre med gluten. Derfor må de som har glutenintoleranse eller cøliaki, være forsiktige når de spiser havre.
Relaterte artikler: