Næringsinnhold blåbær

0
412
Næringsinnhold blåbær
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE
X-LIFE.NO gir deg alt du trenger av treningsutstyr!

ALT AV UTSTYR TIL

HJEMMETRENINGEN!

OPPTIL 40% RABATT!

Blåbær kan gi deg en rekke viktige næringstoffer, vitaminer, mineraler og antioksidanter, som kan ha en helsefremmende effekt.

Blåbær kan spises nyplukket eller inkorporeres i en rekke oppskrifter. De kan også kjøpes frossent.

  • Blåbær inneholder en planteforbindelse som kalles antocyanin. Dette gir blåbær både blåfarge og mange av helsemessige fordeler.
  • Blåbær kan bidra til bedre hjertehelse, beinstyrke, hudhelse, blodtrykk, diabetesbehandling, kreftforebygging og mental helse.
  • Én kopp blåbær gir 24 prosent av en person anbefalt daglig kvote av C-vitamin.
  • Bruk blåbær til å toppe vafler, pannekaker, yoghurt, havregryn eller frokostblandinger, bland dem i en smoothie eller sirup, eller brett dem i muffins og søte brød.
  • Personer som bruker blodfortynnende midler, som warfarin, bør snakke med legen sin før de øker inntaket av blåbær, da det høye vitamin K-innholdet kan påvirke blodproppene.

Næringsinnhold blåbær

En kopp ferske blåbær inneholder:

  • 84 kalorier
  • 0 g kolesterol
  • 1,1 g protein
  • 0,49 g fett
  • 21,45 g karbohydrat
  • 3,6 g kostfiber
  • 14,74 g totalt sukker

Den samme serveringen med en kopp gir:

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

OKTOBERFEST HOS MILRAB

SPAR

OPPTIL

40%!


  • 24 prosent av daglig vitamin C
  • 5 prosent av daglig vitamin B6
  • 36 prosent av daglig K-vitamin

Blåbær gir deg i tillegg:

  • 9 milligram (mg) kalsium
  • 0,41 mg jern
  • 114 mg kalium
  • 9 mg magnesium
  • 18 mg fosfor
  • 1 mg natrium
  • 0,24 mg sink
  • 9 mg folat

Blåbær inneholder også kobber, betakaroten, folat, kolin, vitamin A og E, og mangan.

I tillegg til antocyaniner, vitaminer og mineraler, inneholder blåbær et mangfoldig utvalg av fenoliske forbindelser som quercetin, kaempferol, myricetin og klorogensyre. Disse bidrar til antiosidantkapasiteten til blåbær. De store mengdene med bioaktive forbindelser plasserer blåbær høyt på en indeks som rangerer mat basert på vitamin- og mineralinnhold, fytokjemisk sammensetning og antioksidantkapasitet. Mat med flest næringsstoffer per kalori har høyest rangering, og blåbær er plassert blant topp blant frukt og grønnsaker for næringstetthet, med en score på 132.

Blåbær i kostholdet

Blåbær kan lages til en smoothie eller brukes som topping på en rekke forskjellige måltider og snacksalternativer.
Blåbær er tilgjengelige friske, frosne, frysetørkede og i gelé, sirup og syltetøy. Sørg for å sjekke etiketten med frosne og tørkede blåbær for tilsatt sukker. Når du velger gelé eller syltetøy, velger du frukt uten tilsatte søtstoffer, juice eller fyllstoffer.

Her er noen raske tips for å inkludere blåbær i måltidene:

  • Bruk blåbær som ferskt pålegg på havregryn, vafler, pannekaker, yoghurt eller frokostblanding for en ekstra smak og næring i frokosten.
  • Lage en rask og enkel smoothie ved hjelp av frosne bær, melk med lite fett og yoghurt.
  • Bland ferske eller tørkede blåbær til en spinatsalat med valnøtter og fetaost.
  • Ha blåbær i muffins og søte brød.
  • Bland dem i en foodprosessor med litt vann, som en del av en frisk sirup til topping av desserter eller sunne frokostblandinger.

Relaterte artikler:

Blåbær karbohydrater

Sunn og smakfull smoothie med blåbær og havregryn

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!

OPPTIL

45%

RABATT!