ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Myse protein

Folk bruker ofte myse som tilskudd for å fremme veksten av mager muskelmasse. Men hva er det, og hva er fordelene ved å bruke det?

Melk er laget av to proteiner, kasein og myse. Mysen kan skilles fra kaseinet i melk eller dannes som et biprodukt fra osteproduksjon. Myseprotein regnes som et komplett protein da det inneholder alle de 9 essensielle aminosyrene. Den har også lite laktoseinnhold. Det er mange fordeler forbundet med forbruket av myseprotein, og forskere finner stadig nye mulige terapeutiske egenskaper. Her forklarer vi hva fordelene kan være, og ser på noen av bivirkningene og potensielle risikoer.

Fordeler med myseprotein

Myse brukes til mange ting, inkludert muskelbygging og vekttap.

Vektreduksjon: I en studie av 158 personer mistet de som fikk myse betydelig mer kroppsfett og viste en større bevaring av mager muskel sammenlignet med personer som konsumerte kontrolldrikken.

Egenskaper mot kreft: Det ble publisert lovende resultater i tidsskriftet Anticancer Research for bruk av myseproteinkonsentrat i kreftbehandling. Mer forskning er nødvendig.

Lavere kolesterol: Mysetilskudd ble gitt til 70 overvektige menn og kvinner i 12 uker, og målte et antall parametere, som lipid- og insulinnivåer. De fant at det var en betydelig reduksjon i totalt kolesterol og LDL-kolesterol i uke 12 i mysegruppen sammenlignet med kasein (gruppe).

Astma: Myseprotein kan forbedre immunresponsen hos barn med astma. En liten studie som involverte 11 barn, fant at barn med astma som ble supplert med 10 gram myseprotein to ganger daglig i en måned, hadde forbedret immunrespons.

Blodtrykk og hjerte- og karsykdommer: Forskning at drikkevarer som ble supplert med myseprotein reduserte blodtrykket betydelig hos pasienter med hypertensjon; risikoen for å utvikle hjertesykdom eller hjerneslag var også lavere.

Mulige farer med myse

Farene med myseprotein inkluderer magesmerter og kramper når de konsumeres i høye doser. Noen mennesker som er allergiske mot melk kan være spesifikt allergiske mot myse. I moderate doser forårsaker ikke myseprotein noen bivirkninger. Å konsumere veldig høye doser kan imidlertid føre til:

  • magesmerter
  • kramper
  • redusert matlyst
  • kvalme
  • hodepine
  • utmattelse

Typer myseproteiner

Det er tre primære typer myseprotein; myseproteinkonsentrat (WPC), myseproteinisolat (WPI) og myseproteinhydrolysat (WPH).

  • Myseproteinkonsentrat inneholder lave nivåer av fett og lave nivåer av karbohydrater. Prosentandelen av protein avhenger av hvor konsentrert det er.
  • Valleproteinisolat blir videre behandlet for å fjerne alt fett og laktose. Denne typen inneholder vanligvis minst 90 prosent protein.
  • Valleproteinhydrolysat regnes for å være den «forfordøyde» formen av myseprotein, siden den allerede har gjennomgått delvis hydrolyse – en prosess som er nødvendig for at kroppen skal absorbere protein. Den krever ikke like mye av fordøyelsen som de to andre formene for myseprotein. Den brukes dessuten ofte i medisinske proteintilskudd og morsmelkerstatning på grunn av den forbedrede fordøyeligheten og reduserte allergenpotensialet.

Relaterte artikler:

Hvor mye protein trenger jeg

Mat med høyt proteininnhold

Om forfatteren

Legg inn kommentar