50%

FØRJULSKUPP DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV!

 

I RABATT PÅ ALT DU TRENGER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

Rav Kiby Roundneck Ms er en sporty og elegant ullgenser i 100% ull.

ULVANG Rav Kiby Roundneck Ms

ULVANG

Rav Kiby Ws

ULVANG

Rav Kiby Ws

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

799,-

949,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

1 199,-

789,-

1 300,-

Du sparer 400,-

39% i rabatt!

Du sparer 550,-

1 499,-

Denne jakken har et enkelt, diskret design og er fullpakket med varm dun for å holde deg varm når temperaturen faller under null.

En slank og behagelige dunparkas med resirkulert stoff og PFC-fri resirkulert dun, og den er perfekt for å holde seg varm på vinterturer.

RAB Deep Cover

Parka Wmns

JACK WOLFSKIN Cold Bay Coat Wmn

WHISTLER Buron M Parka W-PRO 10000

Denne Buron parka jakken er en komfortabel jakke med et smart og enkelt design.
 

2 099,-

950,-

2 169,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 349,-

Du får 40% i rabatt!

Du sparer 1 450,-

SALG!

SALG!

3 499,-

1 299,-

3 619,-

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og bevegelighet er de viktigste faktorene.

Dette er en teknisk dunjakke med vannavvisende Pertex Shield® yttermateriale. Perfekt for kalde vinterdager. 

RAB

Valiance

RAB Positron Pro Wmns

RAB Microlight Alpine Wmns

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og pakkemulighet er de viktigste faktorene.

2 759,-

1 799,-

3 299,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

4 599,-

2 999,-

Du sparer 1 200,-

Du får 40% i rabatt!

Du får 34% i rabatt!

4 999,-

NYE SKO?

ANNONSØRINNHOLD |

- Gjør et kupp på tursko, løpesko, fritidssko og jaktstøvler hos MILRAB!

40%

SPAR OPPTIL

PÅ MENGDER AV SKO!

Motiverende trening for nybegynnere

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Motiverende trening for nybegynnere. Lær hvordan du som nybegynner kan gjennomføre og opprettholde motivasjonen for trening.

ANNONSØRINNHOLD |

PRISKUPP

PÅ KLOKKER!

Testvinneren fenix 6X Pro Solar er den første Garmin klokken med solcellelading. 

FINN ÅRETS JULEGAVE!

Trening for nybegynnere

ANNONSØRINNHOLD |

Gjør et kupp på mengder av klær, sko, klokker og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

LAGERSALG!

LED LENSER

MH4 400lm

Se hele utvalget!

LED LENSER

MH8 600lm

449,-

Ledlenser MH4 er en perfekt utendørs lykt som lades med en magnetisk ladekabel. Lykten har opptil 400 lumen

Ledlenser MH8 er en kraftig, oppladbar hodelykt til outdoor-bruk på opptil 600 lumen. 

Du får 35% i rabatt!

749,-

719,-

1 099,-

Du får 40% i rabatt!

Trening for nybegynnere kan ofte stå og falle på motivasjonen for å trene. Da er det viktig at treningen er lagt opp med en mengde og intensitet som sammenfaller med ambisjoner med treningen og formnivå.

ANNONSØRINNHOLD |

Spar opptil 50% på sekker,

soveposer, lykter og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

TURUTSTYR!

I denne artikkelen vil du lære om hvordan løping kan være motiverende trening for nybegynnere.

Motivasjon for å trene løping

Hvis du ikke har klart for deg hvorfor du ønsker å trene løping, vil sannsynligheten for at du slutter med treningen etter kort tid være overhengende. Det kan være at du ønsker å gå ned i vekt, bli sunnere, være mer ute, løpe sammen med andre eller komme over en depresjon. Motivene for å trene løping kan være mange, og du må ha klart for deg hva som er ditt motiv for å trene løping.

Det er mye enklere å motivere seg selv når du har et konkret mål å forholde deg til. Målet bør være klart definert og målbart. Dersom du er nybegynner kan det være at du kan ha som mål å løpe kortere distanser som 5 km eller 10 km. Om du er en mer erfaren løper, kan det være at du har som målsetning å løpe maraton.

Følg et treningsprogram som enkelt kan tilpasses ditt formnivå. Alt for mange løpere får på seg joggeskoene og prøver å løpe så langt de kan. Resultatet blir ofte stiv og støl muskulatur, og mange sverger på at de aldri skal løpe igjen. Å følge et treningsprogram gjør at du kan ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet som gjør at du unngår overbelastning og skader, og bidrar til å holde treningsmotivasjonen oppe. Dersom du er helt utrent, kan du bruke et treningsprogram for nybegynnere. Dette programmet kan enkelt tilpasses ditt treningsnivå.

Trening for nybegynnere med utgangspunkt i eget formnivå

Ofte trener nybegynnere for mye løping, for hardt og for raskt, uten å ta hensyn til eget formnivå. Årsaken til det kan være at mange har en klar oppfatning om hvor mye man bør trene, uten å ta med i betraktning hva man faktisk er i stand til å trene. Trening for nybegynnere som blir gjennomført på denne måten kan ofte føre til at motivasjonen stuper, og kan i verste fall pådra seg langvarige løpeskader.

Trening med lav intensitet for nybegynnere

Har du liten eller ingen erfaring med løping fra før, kan løping være hardt nok, selv med «rolige løpeturer». Når formen ikke er på topp vil pulsen ofte gå i været, men det er likevel viktig å prøve å holde et tempo der du trener med lav intensitet, i hvert fall i startfasen av treningsprogram. Det kan bety at du må veksle mellom å gå og jogge. Når du er nybegynner og treningen bli et blodslit hver gang du er ute og løper, vil det ofte ikke holde lenge før motivasjonen raskt er på en nedadgående kurve. Vær tålmodig, og øk heller intensiteten naturlig i takt med at du blir i bedre form.

Trening for nybegynnere med gradvis økning i treningsmengde og intensitet

La hele tiden ditt formnivå bestemme hvor mye du skal trene og med hvilken intensitet. Lytt til kroppen og ha hviledager eller restitusjonstrening på dager der du føler deg stiv, støl og sliten. Øke treningsmengden gradvis fra uke til uke, basert på hvordan du føler deg og økt formnivå. Etter en periode med trening med lav intensitet, kan du legge inn 1-2 treningsøkter med moderat intensitet, eksempelvis fartslek. Etter hvert når formen blir bedre, vil det i seg selv være en sterk motivasjon for å trene videre. Du ser resultater, og trening for nybegynnere vil ofte gi rask progresjon i begynnelsen.

Trening for nybegynnere med kortintervaller

Når du føler du er klar for det, kan du begynne å legge inn korte intervalløkter i treningsprogrammet ditt. Kortintervaller kan være en effektiv, skånsom og motiverende måte å trene løping med høyere intensitet på. Treningen er ferdig på relativt kort tid, belastningen er mindre siden intervallene kan være gjort unna på sekunder. Intensiteten på kortintervallene og korte pauser bidrar til at treningen blir effektiv. Å trene korintervallene progressivt kan bidra til en gradvis tilvenning til økt intensitet, noe som gjør treningen mer motiverende; Du må ikke gi full gass hele tiden.

Eksempel på progressiv kortintervalltrening kan være at du løper 10×100 meter intervall. Prøv å øke farten progressivt etter hver 100 meter. Prøv om du også kan løpe hver 100 meter progressivt raskere, slik at den siste 100-meteren blir den raskeste.

Kortintervalltrening vil gjøre deg til en raskere løper. Trening med kortintervaller er løping med høy intensitet og høyere frekvens på løpesteget, og vil fungere som effektiv fartstrening. Å ha fart i beina vil hjelpe deg til raske avslutninger i løp, og gjøre deg bedre i stand til å løpe med høyere frekvens over et lengre tidsrom, noe som kan bidra til at du løper på en bedre tid over en gitt distanse.

Motiverende trening for nybegynnere

Løping er motiverende trening for nybegynnere. I tilfeller der løpetrening kan være demotiverende trening, henger det sammen med feiltrening, ved at du trener for mye og for hardt uten å ta hensyn til ditt formnivå. Løping kan være hardt, men skal ikke være hardere enn at du kan gjennomføre treningsøktene kontrollert. Greier du ikke det, trener du mest sannsynlig for hardt. Løping skal være gøy, og det får du til ved å tilpasse treningen dine forutsetninger.

Relaterte artikler:

Effektivt treningsprogram for nybegynnere

Treningsmotivasjon for nybegynnere

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Om forfatteren

Legg inn kommentar

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP!

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!