Motbakketrening med SpurtCoach

Motbakketrening med SpurtCoach. Lær mer om hvordan du kan bruke SpurtCoach når du skal trene i motbakker.

Bruke SpurtCoach når du skal trene i motbakker

Motbakketrening kan være meget effektiv trening for løpere, der du får trent opp styrke, utholdenhet, hurtighet og løpeteknikk, for bedre løpsøkonomi. For å beregne hvor lange og med hvilken fart du kan gjennomføre motbakketrening, kan du bruke SpurtCoach. Løpekalkulatoren lar deg raskt og enkelt beregne tid, fart og distanse.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan bruke verktøyet SpurtCoach når du skal planlegge og gjennomføre motbakketrening.

Fart når du trener i motbakker

Når du gjennomfører motbakketrening, kan det være interessant å vite med hvilken fart du skal gjennomføre treningen. Fart beregner du enkelt i SpurtCoach, ved at du legger inn tiden du ønsker å bruke på intervallet du skal løpe i motbakken og lengden eller distansen. Ønsker du å løpe motbakkeintervall på 30 sekunder i motbakke, og lengden på intervallet er 100 meter, blir gjennomsnittsfarten du må holde 5 minutter per km. Det blir da gjennomsnittsfarten du har som mål å holde når du løper motbakkeintervaller. Det er viktig å understreke at beregningene du gjør i SpurtCoach må ses i sammenheng med hvilket formnivå du er på. Når du skal beregne med hvilken fart du skal gjennomføre motbakketreningen, må det være i samsvar med ditt formnivå. For at du skal ha noe å strekke deg etter, kan du ha en måltid på fart som er noen sekunder raskere enn den du greier i dag på en gitt distanse i motbakker.

Beregne tid, distanse og fart i SpurtCoach

Fart og intensitet når du trener i motbakker

Farten du har som mål å holde når du gjennomfører motbakketrening, må være i samsvar med intensiteten du tenker holde når du trener i motbakker. Er målet å trene med moderat til hard intensitet i motbakker, vil farten være etter denne intensiteten. Det er intensiteten som alltid bør være styrende. Etter hvert når du blir i bedre form, vil farten øke.

Tid når du trener i motbakker

Tid beregner du enkelt i SpurtCoach ved å legge inn fart og distanse. En måte du kan få estimert riktig på en gitt distanse i motbakker, er å finne farten din på en gitt distanse nå. Hvis du løper med en gjennomsnittsfart på 4:30 opp en motbakke på 250 meter, vil det tilsvare en tid på ca 1 minutt og 8 sekunder. Da har du tid og fart som er i samsvar med ditt nåværende formnivå. Dersom du setter deg et mål som er å løpe samme distanse på 1 minutt, har du et realistisk mål du kan strekke deg etter.

Distanse når du trener med SpurtCoach

Distanse regner du enkelt ut ved å legge inn ønsket tid og fart du tenker holde opp bakken. Dersom du ønsker å gjennomføre motbakkeintervall på 1 minutt opp en bakke, med en fart på 4 minutter per km, vil du tilbakelegge en distanse på 250 meter. For at du skal vite hva som er ditt nåværende formnivå tester du ut med hvilken fart du greier å løpe en gitt distanse, så setter du deg et realistisk mål for hvilken distanse du skal tilbakelegge en stykke frem i tid, ved at du øker gjennomsnittsfarten gradvis for hver motbakketrening du gjennomfører.

Motbakketrening med SpurtCoach

Motbakketrening kan bli en motiverende form for trening når du bruker SpurtCoach for å estimere tid, distanse og fart. Det forutsetter at du setter deg ambisiøse, men likevel realistiske mål for hvilken fart du greier å holde over en gitt distanse. Pass på at du hele tiden lar intensiteten du ønsker å holde være styrende når du trener i motbakker, og du vil se at farten vil øke etter hvert.

Relaterte artikler:

Hvordan trene med SpurtCoach

Fartstrening med SpurtCoach

Om forfatteren

Legg inn kommentar