HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Motbakketrening for Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton har flere krevende motbakker du må forsere, og du trenger å trene deg opp til å takle disse stigningene for å greie å opprettholde et høyt tempo. Lær hvordan!

Trene i motbakker for Ringeriksmaraton

Du kan gjennomføre motbakketrening for Ringeriksmaraton på flere måter. Du kan trene løping i kupert terreng og bruke motbakkene for å få opp intensiteten, og løpe med lavere intensitet i de lettere partiene. Du trene motbakkeintervaller for Ringeriksmaraton, der du gjennomfører intervaller i varierende lengde, i motbakker med bratt stigning. Målet med motbakketreningen for Ringeriksmaraton er å trene opp aerob utholdenhet og kapasitet, og bli en raskere og sterkere løper. Dette er egenskaper som kan gjøre at du enklere og raskere kan forsere motbakker når du løper Ringeriksmaraton.

Løypeprofil Ringeriksmaraton

Motbakketrening i kupert terreng for Ringeriksmaraton

Ta utgangspunkt i løyper mest mulig lik Ringeriksmaraton, men selvfølgelig kortere. Trene med vekslende intensitet du løper med lav til moderat intensitet i de flate partiene, mens du løper med moderat til hard intensitet i motbakkene. Dette kan være en effektiv måte å simulere hvordan det vil være å løpe hardt i motbakker. Det kan også være en fordel å løpe hardt i motbakker når du er sliten, for å føle på hvordan det vil være å løpe i høyt tempo langt ute i løpet.

Motbakkeintervaller for Ringeriksmaraton

Motbakkeintervaller for Ringeriksmaraton kan være intervaller med varierende lengde som blir gjennomført i motbakker med en stigning på 5-7 grader. Lengden på intervallene kan variere fra 100-1500 meter. Høyere intensitet jo kortere intervall. Rolig jogging ned igjen som pause mellom hvert intervall. Intensiteten på disse intervallene er gjerne rundt terskel, men helst ikke over. Motbakkeintervaller for Ringeriksmaraton har som mål å øke din aerobe kapasitet, hurtighet og styrke, og kan i tillegg være effektiv trening for å trene opp løpeteknikken din.

Periodisering av motbakketrening for Ringeriksmaraton

Motbakketrening kan du gjennomføre jevnlig når du trener for Ringeriksmaraton, men ikke for intensivt for tett opp mot maraton. Gjennomføre intensive perioder med motbakketrening i perioden med basistrening, som strekker seg frem til det er 3-4 måneder igjen til maraton. Da kan du ha perioder på 4-6 uker der du gjennomfører 1-2 treningsøkter i uka med motbakketrening, avhengig av din totale treningsmengde.

Relaterte artikler:

Hvordan trene for Ringeriksmaraton

Løypeprofil Ringeriksmaraton 2020

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet