SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


HØSTKUPP!

Motbakketrening for Oslo maraton

Lær mer om hvordan du kan trene i motbakker for å greie å holde et høyt tempo i de tøffe stigningene du får under Oslo maraton.

Trene i motbakker før Oslo maraton

Løype du skal løpe 2 ganger når du løper hel distanse under Oslo maraton har to tøffe partier du må forsere. Den ene motbakken er opp mot Majorstuen, og har en lengde på omtrent 3 km. Denne stigningen får du etter 2 og 23 km. Den andre motbakken er den som går fra bunn av Ullevålsveien, og helt opp til toppen av St. Hanshaugen. Lengden på denne stigningen er cirka 2 km. Denne stigningen får du etter 15 og 30 km når du løper Oslo maraton.

Høydeprofil Oslo maraton

Det er når du går inn i runde nummer 2, etter at du har løpt halvmaraton, at du virkelig får det i disse motbakkene, og spesielt motbakken du får etter 30 km. For å være best mulig forberedt på det som møter, bør du gjennomføre motbakketrening både i perioden med basistrening og den maratonspesifikke perioden. I den lengre perioden med basistrening kan du gjennomføre motbakkeintervaller hver tredje uke, mens du i den maratonspesifikke treningen kan gjennomføre motbakketrening annenhver uke. Motbakketrening kan gjøre deg raskere, sterkere og mer utholdende i motbakkene du møter under Oslo maraton.

Hvordan gjennomføre motbakketrening for Oslo maraton

Motbakketrening for Oslo maraton kan du gjennomføre som løping i kupert terreng, der du øker intensiteten i motbakkene, og løper med noe lavere intensitet i de lette partiene. Eller du kan gjennomføre gjennomføre rene treningsøkter med motbakkeintervaller med varierende lengde. I utgangspunktet kan det være lurt å veksle mellom å trene korte og lange motbakkeintervaller for Oslo maraton, og som en tilvenning til å trene i motbakker kan du øke lengden på intervallene gradvis. Motbakkeintervallene for Oslo maraton kan ha en lengde på alt fra 100-1500 meter, med rolig jogg ned igjen som pause mellom hvert intervall. Ta utgangspunkt i bakker som har en helning på 5-7 grader, gjerne med flatere partier for de lengre intervallene, slik at du kan få til temposkiftninger underveis når du løper motbakkeintervall. Prøv å løpe bakkeintervallene progressivt raskere, ved at du gradvis øker intensiteten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste.

Relaterte artikler:

Trene for Oslo maraton

Treningsprogram for Oslo maraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTKUPP!

Av Spurt

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!