Motbakketrening for Oslo maraton

0
463
Motbakketrening for Oslo maraton
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE
X-LIFE.NO gir deg alt du trenger av treningsutstyr!

ALT AV UTSTYR TIL

HJEMMETRENINGEN!

OPPTIL 40% RABATT!

Lær mer om hvordan du kan trene i motbakker for å greie å holde et høyt tempo i de tøffe stigningene du får under Oslo maraton.

Trene i motbakker før Oslo maraton

Løype du skal løpe 2 ganger når du løper hel distanse under Oslo maraton har to tøffe partier du må forsere. Den ene motbakken er opp mot Majorstuen, og har en lengde på omtrent 3 km. Denne stigningen får du etter 2 og 23 km. Den andre motbakken er den som går fra bunn av Ullevålsveien, og helt opp til toppen av St. Hanshaugen. Lengden på denne stigningen er cirka 2 km. Denne stigningen får du etter 15 og 30 km når du løper Oslo maraton.

Høydeprofil Oslo maraton

Det er når du går inn i runde nummer 2, etter at du har løpt halvmaraton, at du virkelig får det i disse motbakkene, og spesielt motbakken du får etter 30 km. For å være best mulig forberedt på det som møter, bør du gjennomføre motbakketrening både i perioden med basistrening og den maratonspesifikke perioden. I den lengre perioden med basistrening kan du gjennomføre motbakkeintervaller hver tredje uke, mens du i den maratonspesifikke treningen kan gjennomføre motbakketrening annenhver uke. Motbakketrening kan gjøre deg raskere, sterkere og mer utholdende i motbakkene du møter under Oslo maraton.

Hvordan gjennomføre motbakketrening for Oslo maraton

Motbakketrening for Oslo maraton kan du gjennomføre som løping i kupert terreng, der du øker intensiteten i motbakkene, og løper med noe lavere intensitet i de lette partiene. Eller du kan gjennomføre gjennomføre rene treningsøkter med motbakkeintervaller med varierende lengde. I utgangspunktet kan det være lurt å veksle mellom å trene korte og lange motbakkeintervaller for Oslo maraton, og som en tilvenning til å trene i motbakker kan du øke lengden på intervallene gradvis. Motbakkeintervallene for Oslo maraton kan ha en lengde på alt fra 100-1500 meter, med rolig jogg ned igjen som pause mellom hvert intervall. Ta utgangspunkt i bakker som har en helning på 5-7 grader, gjerne med flatere partier for de lengre intervallene, slik at du kan få til temposkiftninger underveis når du løper motbakkeintervall. Prøv å løpe bakkeintervallene progressivt raskere, ved at du gradvis øker intensiteten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

OKTOBERFEST HOS MILRAB

SPAR

OPPTIL

40%!


Relaterte artikler:

Trene for Oslo maraton

Treningsprogram for Oslo maraton

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!

OPPTIL

45%

RABATT!