Motbakketrening for Holmenkollstafetten

Lær mer om hvordan du kan gjennomføre motbakketrening med bakkeintervaller for etapper under Holmenkollstafetten som i varierende grad har stigning.

Motbakkeintervall for Holmenkollstafetten

Når du skal løpe etapper som Lille Besserud eller Besserud under Holmenkollstafetten, vil du ha et stort fortrinn dersom du har trent spesifikt på bakkeintervaller. Også for etapper der det er mye berg og dal, eller i varierende grad har stigning, vil du være i bedre i stand til å opprettholde et høyt tempo dersom du har gjennomført motbakkeintervaller. Motbakketrening kan bli gjennomført med varierende lengde og stigning på bakkene, og det kan være hensiktsmessig å trene motbakkeintervall i løyper som er mest mulig lik etappen du skal løpe under Holmenkollstafetten.

Hvordan trene bakkeintervaller for Holmenkollstafetten

Som vi allerede har vært inne på, kan det være smart å finne løyper som er mest mulig lik i lengde og løypeprofil som etappen du skal løpe. Da kan du simulere hvordan det vil være å løpe den etappen du skal under Holmenkollstafetten. Har du en etappe der store deler av etappen er i motbakker, som Besserud, bør du ha trent motbakkeintervall med tilsvarende lengde som bakken i etappen du skal løpe. Du bør også trene kortere bakkeintervaller, der du har større fart, og på den måten opparbeider deg bedre hurtighet for etappen du skal løpe. Når du har funnet deg en passende bakke og har bestemt hvor mange motbakkeintervaller du skal løpe, gjennomfører du intervallene progressivt raskere. Rolig jogg ned igjen som pause mellom hvert intervall. Åpne de par første intervallene i et litt roligere tempo, slik at du har mer å gå på mot slutten. Det er er fordel, fordi det alltid blir hardere mot slutten. Jogge ned i 10 minutter avslutningsvis.

Relaterte artikler:

Sjette etappe av Holmenkollstafetten – Lille Besserud

Sjuende etappe av Holmenkollstafetten – Besserud

Om forfatteren

Legg inn kommentar