HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Motbakkeintervaller mølle

Du kan bruke funksjonen for å heve tredemøllen for å få en mer effektiv trening. Tredemølle har ofte en hevefunksjon for å simulere å gå og løpe oppoverbakke utendørs.

Ved å variere stigningen kan du endre treningsøkt eller legge til intervaller med høyere intensitet.

Helsemessige fordeler med motbakkeintervaller på mølle

Du vil finne disse fordelene når du legger til motbakker i din treningsrutine:

  • Å kunne gå saktere mens du har et moderat intensitetsnivå, er bra for personer som kommer seg etter en skade eller som trenger mindre belastning på leddene.
  • Mobakketrening gir deg variasjon og gjør treningen mer motiverende
  • Stigning rekrutterer posturale muskler på nye måter og strekker leggene og akillessenen. Du vil også jobbe mer med lårmuskulaturen, som er musklene foran på lårene dine, i tillegg til å gi en god trening for setemusklene.
  • Du kan få pulsen opp til et høyere nivå ved lavere hastigheter, slik at du enklere kan trene i den valgte intensitetssonen.
  • Du vil forbrenne flere kalorier per kilometer når du løper i oppoverbakke. For hver 1% stigning øker du kaloriforbrenningen din med 12%.

Trening på mølle

Prøv noen av disse treningsøktene neste gang du trener på tredemøllen for å få en mer effektiv trening.

Mølletrening med moderat intensitet

En motbakketrening med moderat intensitet tar sikte på å holde pulsen omtrent på det valgte nivået. Du kan enkelt variere stigning og hastighet for å nå ønsket intensitet. Etter oppvarmingen kan du eksperimentere med forskjellige hastigheter og stigninger for å finne innstillingen som utfordrer deg, men som du likevel kan holde i 30 minutter. Gjennomføre raskere turer med lav stigning og veldig langsomme turer med høy stigning for å få variasjon gjennom hele økten.

Terskeltrening på mølle

Denne treningen vil gi deg en høy intensitet i hardere og enklere intervaller.

  • Varm opp i 5 minutter i et lett tempo.
  • Velg et tempo og en stigning som bringer pulsen din til 85% til 92% av din maksimale hjertefrekvens. Bruk en pulsmåler.
  • Løp med 85% til 92% prosent av maksimal hjertefrekvens i 8 minutter.
  • Redusere hastigheten eller helningen på mølla til et enkelt nivå i 2 minutter.
  • Gjenta for 3 til 4 repetisjoner.

Intervalltrening på mølle

Bruk stigning på tredemøllen for en intervalltrening. Intervaller med høy intensitet vil få pulsen opp, og deretter vil aktiv restitusjon gi deg pusten tilbake.

Noen tredemøller har intervallprogrammer, men de varierer kanskje ikke både stigningen og hastigheten samtidig. Det kan også være begrenset med tanke på hvor forskjellig stigningen er mellom intervallene, i stedet for å la deg trene til begge ytterpunktene. I dette tilfellet kan manuelle intervaller og restitusjon være det beste.

For å gjennomføre din egen intervalltrening, velg intervaller på alt fra 30 sekunder til 6 minutter. Jo kortere intervallet er, jo tøffere og høyere tempo skal det være. Hvis du bruker et minutts intervall, bør du være på det punktet du bare er i stand til å snakke med korte ord innen utgangen av minuttet. Hvert arbeidsintervall blir etterfulgt av hvile, aller helst aktiv restitusjon. Restitusjonsintervaller kan vare fra ett til fem minutter, avhengig av hvor lange intervaller du løper. Gjenta intervallene tre til ti ganger, avhengig av lengden på treningen. Avslutt med 5-10 minutters nedkjøling.7

Relaterte artikler:

Jogging på tredemølle

Trene på tredemølle

Om forfatteren

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!