Motbakkeintervaller for Sentrumsløpet

Sentrumsløpet har en kupert løype som vil kreve mye av deg som løper. Lær mer om hvordan du kan gjennomføre motbakketrening for at du skal greie å holde tempoet oppe i motbakkene.

Motbakketrening for Sentrumsløpet

Å trene motbakkeintervaller for Sentrumsløpet kan gjøre det enklere for deg å forsere bakkene du møter i et raskere tempo, og på den måten kan du oppnå en enda bedre tid.

Høydeprofil Sentrumsløpet

Selv om ingen av stigningene i Sentrumsløpet kan sies å være veldig bratte, vil de likevel kreve mye av deg når du løper i høy tempo. Den første stigningen får du allerede rett etter start, i bakken opp mot slottet, og løypa stiger videre opp mot Frognerparken før det begynner å gå ned igjen. Det betyr at du har jevn stigning fra start og helt frem til du har løpt snaut 3,5 kilometer. I denne første fasen av løpet er det viktig at du ikke brenner av for mange krefter. Trener du motbakkeintervaller for Sentrumsløpet, kan det bidra til at du kan løpe i et høyere tempo i disse bakkene, uten at du bruker alt for mye krefter. Når du nærmer deg mål, får en 7-800 meter med stigning opp Karl Johan, og har du trent raske intervaller i motbakke, kan det hjelpe deg til en sterkere avslutning på Sentrumsløpet.

Hvordan trene bakkeintervaller for Sentrumsløpet

Du kan veksle mellom å trene korte og lange bakkeintervaller for Sentrumsløpet, og motbakkeintervallene kan ha en lengde på alt fra 100-1000 meter. Stigningen på bakkene du skal gjennomføre motbakketreningen kan være på 5-7 grader. Gjennomføre de kortere bakkeintervallene for Sentrumsløpet med hardere intensitet enn de lengre, og trene progressivt ved at du øker intensiteten gradvis gjennom hele intervallet. For de lengre bakkeintervallene gjøre det ingenting om bakken flater litt ut underveis. Øk heller farten og intensiteten i disse partiene. Gjennomføre en skikkelig oppvarming før du går i gang med bakkeintervallene, og avslutt oppvarmingen med 2-3 stigningsløp for å forberede kroppen på den belastningen som kommer. Bestemme på forhånd hvor mange intervaller du skal gjennomføre, og ha rolig jogg ned igjen som pause mellom hvert intervall. Jogge ned 10 minutter avslutningsvis.

Alternativt kan du gjennomføre motbakkeintervaller for Sentrumsløpet i et terreng som ligner på terrenget i Sentrumsløpet. Å simulere motbakketrening kan være en effektiv måte å trene for å bli bedre på de krevende partiene av løypa i Sentrumsløpet. Ta utgangspunkt i en passende løype, og trene med lav til moderat intensitet i de lettere partiene av løypa, mens du øker intensiteten til hard i de mer krevende partiene av løypa.

Relaterte artikler:

Trene for Sentrumsløpet

Trening for å løpe Sentrumsløpet

Om forfatteren

Legg inn kommentar