Mosleys diett

Dr. Michael Mosleys siste diett oppfordrer folk til å spise 800 kalorier per dag. Lær mer om den siste Mosley dietten.

Hva er 800-dietten?

Dr. Michael Mosleys siste diett oppfordrer folk til å spise 800 kalorier per dag, raskt med mellomrom og erstatte noen måltider med næringsrike shakes, i en ny variant av hans berømte 5: 2 diett.

Dr. Michael Mosley har presentert en ny diett som han beskriver som sin “beste plan noensinne”. 800-dietten, laget av den medisinske journalisten basert på de aller siste vitenskapelige funnene, tar ha utgangspunkt 5:2 diett (lansert tilbake i 2012). Det er en kombinasjon av periodisk faste og middelhavsdietten, kombinert med trening og valgfri variasjon av måltider.

Den helt nye 800 dietten

Det er et stort fokus på kaloritelling med Dr. Mosleys diett. Han hevder at 800 kalorier er det ”magiske tallet når det gjelder vellykket vekttap”. “De siste vitenskapelige funnene viser helse- og vektfordelene ved periodisk faste sammen med en kostholdstilnærming som fremmer raskt vekttap.” Brukere av 800 dietten oppfordres til å begrense seg til 800 kalorier per dag i minimum to uker, men kan følge planen lenger. Ideen er å skreddersy kostholdet til dine egne behov. Du kan gjennomføre 5:2 dietten, eller den mer intense 800-kalorier-om-dagen-dietten, i opptil 12 uker.

Hvordan kan 800-dietten hjelpe deg?

Mat som er rik på sukker og karbohydrater setter oss i fare for diabetes type 2 og overvekt, og kan forårsake topper i blodsukkernivået. Kort tid etter å ha spist, faller blodsukkeret raskt, og gjør oss sultne på mer mat. 800-dietten anbefaler måltider lavere på karbohydrater, rikere på fett, fullpakket med essensielle næringsstoffer og proteiner og fiber som holder deg mett lenger, forbedrer blodsukkernivået og hjelper deg å gå ned i vekt.

Tidsbegrenset spising

Brukere 800-dietten bør ha som mål å ha en fasteperiode hver dag (over natten), hvor de går i 12 timer uten å spise. Mosley kaller dette “Time Restricted Eat”. For eksempel kan du spise middag klokka 19.00, men du bør unngå å spise til klokka 7 neste morgen.

5:2 dietten

Etter 14 dager på 800-dietten oppfordres du til å gå over til en 5:2-dietten, med sikte på 800 kalorier per dag minst 2 dager i uken, med en 14-timers faste over natten.

Fungerer 800-dietten?

Mens han utviklet programmet, tok Dr. Mosley flere måneder å gå opp mer enn 6 kg. Etter å ha startet planen, innrømmer han at “energinivået til tider føltes lavere” i løpet av de to ukene, men fant at 5:2-fasen som fulgte var “overraskende lett”. Han gikk ned nesten 5 kg på bare 2 uker. Han anbefaler selvfølgelig at du søker råd hos legen din før du tar fatt på dette eller noe annet restriktivt kosthold, da det kanskje ikke passer for alle.

Relaterte artikler:

Faste helsegevinst

Periodisk faste vektnedgang

Om forfatteren

Legg inn kommentar