00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Minimalistisk livsstil

Ved å ha en minimalistisk livsstil kan du kaste ut det du ikke trenger for å fokusere på det du trenger. Lær mer om en minimalistisk livsstil.

Mindre er mer

Å leve en minimalistisk livsstil innebærer at mindre er mer. Det er noen åpenbare fordeler med minimalisme, for eksempel mindre rengjøring og stress, en mer organisert husholdning og mer penger å spare, men det er også noen dype, livsforandrende fordeler.

Det vi vanligvis ikke er klar over er at når vi reduserer noe gjennom en minimalistisk livsstil, reduserer vi mye mer enn bare ting. Tenk på bare noen av fordelene ved å leve med færre eiendeler.

Lag rom for det som er viktig

Når vi rydder skapene våre, skaper vi plass og fred. Vi mister den klaustrofobiske følelsen, og vi kan faktisk puste igjen. Lag rom for å fylle livet ditt med mening i stedet for ting.

Mer frihet

Akkumuleringen av ting er som et anker, det holder oss nede. Vi er alltid redde for å miste alle ‘tingene’ våre. La det gå, så vil du oppleve en frihet som aldri før; en frihet fra grådighet, gjeld, besettelse og overarbeid.

Fokus på helse og hobbyer

Når du bruker mindre tid på å jage etter materielle ting, skaper du en åpning for å gjøre det du elsker, ting du aldri ser ut til å ha tid til. Alle sier alltid at de ikke har nok tid, men hvor mange mennesker stopper egentlig opp og ser på hva de bruker tiden sin på? Du kan nyte en dag med barna, trene på treningsstudioet, trene yoga, lese en god bok eller reise. Uansett hva du elsker, kan du gjøre.

Mindre fokus på materielle besittelser

Alt vi omgir oss med er bare en distraksjon, vi fyller et tomrom. Penger kan ikke kjøpe lykke, men de kan kjøpe komfort. Etter at komforten er oppfylt, fortsetter besettelsen etter mer penger. Vi blir bombardert av media som gir løfter om lykke gjennom materialisme. Det er ikke rart vi sliter hver dag. Motstå disse oppfordringene. Det vil ikke gjøre deg lykkeligere. Det er vanskelig å ikke bli fanget av forbrukermentalitet.

Mer sinnsro

Når vi holder fast ved materielle eiendeler, skaper vi stress fordi vi alltid er redde for å miste disse tingene. Ved å forenkle livet ditt kan du løsrive deg fra tilknytningen til disse tingene, og til slutt skape et fredelig sinn. Jo færre ting du trenger å bekymre deg for, jo mer ro har du, og det er så enkelt som det.

Mer lykke

Med sinnsro kommer lykke naturlig fordi du fokuserer på tingene som betyr mest i livet ditt. Du ser tydelig de falske løftene i i kaoset og livets sanne essens. Du vil også finne lykke i å være mer effektiv, du vil finne konsentrasjon ved å fokusere på prioriteringene dine, du vil finne glede ved å bremse ned.

Mindre frykt for å gjøre feil

Når du ser på buddhistiske munker, har de ingen frykt, og de er ikke redde fordi de ikke har noe å tape.

Uansett hva du ønsker å gjøre, kan du utmerke deg, hvis du ikke er plaget av frykten for å miste alle dine verdslige eiendeler. Åpenbart må du ha noe, som tak over hodet, men du vet også at du har lite å frykte bortsett fra frykten i seg selv.

Bedre selvtillit

Hele den minimalistiske livsstilen fremmer individualitet og selvtillit. Dette vil gjøre deg tryggere i jakten på lykke.

Relaterte artikler:

Helsefremmende livsstil

Hvordan endre livsstil

Om forfatteren