Mineraler og sporstoffer

0
284
Mineraler og sporstoffer
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

GRATIS BYTTE I 30 DAGER!Mikronæringsstoffer eller mineraler er uorganiske stoffer, avledet fra bergarter, jord eller vann. Lær mer om mineraler og sporstoffer.

Mikronæringsstoffer

Mikronæringsstoffer kreves av kroppen i mindre mengder til makronæringsstoffer, men dette betyr ikke at de er mindre viktige. De har viktige funksjoner i kroppen, og mangel på enda ett element kan oppveie og ubalanse alle de andre elementene som igjen kan påvirke helsen vår negativt. Mineraler og sporstoffer kan ikke lages av kroppen, men går tapt flere ganger i løpet av dagen og må derfor etterfylles daglig.

Hvorfor trenger vi mineraler og sporstoffer?

Mineraler og sporstoffer er nødvendig for alle aspekter av helse. Menneskekroppen består av billioner celler som kontinuerlig regenererer seg, om enn med varierende levetid, og derfor er det nødvendig med mikronæringsstoffer for å sikre at vår cellulære regenerering blir optimalisert og at cellene våre, i forskjellige former, får tilstrekkelig næring slik at de fungerer effektivt.

Mens visse matvarer er mer mineralrike for andre, er maten vår ikke lenger like mineralrik som før på grunn av intensivt moderne oppdrett, så det er vanskelig å stole på mat alene for å få tilstrekkelige mengder mineraler og sporstoffer for å holde cellene våre i optimal helse.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Det er et utall av kosttilskudd på markedet i dag, mange lovende store fordeler, men ofte under å levere. Dette er vanligvis fordi de er i syntetisk form og ikke inneholder hele spekteret av mineraler og sporstoffer som cellene våre trenger. For å bli lett absorbert, trenger de også å være biotilgjengelige, noe som ofte ikke er tilfelle, og mange inneholder også mindre bra tilleggsingredienser som sukker, konserveringsmidler og søtningsmidler.

Hva er forskjellen mellom mineraler og sporstoffer?

Mineraler inkluderer natrium, kalium, klorid, magnesium, kalsium og fosfor. De kreves av kroppen i større mengder (over 100 mg / dag). Sporstoffer kreves av kroppen i mindre mengder (under 100 mg / dag). Eksempler inkluderer selen, sink, jern, kobber, mangan og mange flere som vist i diagrammet nedenfor.

Hvilken rolle spiller mikronæringsstoffer?

Visse mineraler og sporstoffer har spesifikke roller i kroppen som kalsium, magnesium og fosfor for beinhelse og jern for å transportere oksygen rundt kroppen, men hvert element er avhengig av at minst 20 andre elementer skal absorberes og for å fungere fullt ut på grunn av de komplekse interaksjonene som eksisterer mellom disse elementene.

Relaterte artikler:

Mineraler i mat

Hva bruker kroppen mineraler til

Annonse fra MILRAB