Middag under 200 kalorier

0
190
Middag under 200 kalorier
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

Middag under 200 kalorier med stekt og krydret blomkål, med søte granateplefrø og tahini, servert i oppvarmet pitabrød.

Stekt og krydret blomkål

Ingredienser

  • 1 ts ras el hanout
  • ¼ ts kanel
  • ½ ts røkt paprika
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 1 ts olivenolje
  • 170 gram gresk yoghurt
  • 1 liten blomkål
  • 2 ss tahini
  • juice 2 sitroner
  • 400 gram kikerter, drenert

Til servering

  • 2 fullkorns pitabrød (eller glutenfritt alternativ)
  • 110 gram granateplefrø (eller frø fra et lite granateple)
  • 2 ss solsikkefrø, ristet
  • 1 liten håndfull flatbladpersille, hakket
  • 1 liten håndfull mynte

Slik gjør du

  • Varm ovnen til 180 grader. Bland sammen ras el hanout, kanel, paprika, hvitløk, olje og yoghurt i en liten bolle. Ta blomkålen og fjern de ytre bladene og bunnen av stilken. Gni den krydrede yoghurtblandingen over det hele, hell deretter 100 ml vann i stekeformen rundt blomkålen. Dekk til med folie og stek i ovnen i 45 minutter.
  • I mellomtiden legger du tahini i en bolle og tilfører sitronsaften, sakte under omrøring hele tiden, for å lage en jevn saus.
  • Når blomkålen er stekt, fjern folien og sett den tilbake i ovnen i ytterligere 10-15 minutter. Ha kikerter i en kasserolle med 50 ml vann og la det koke over middels varme. Krydre, og deretter mose med en mikser. Rør inn 1 ts tahini-saus.
  • Ta blomkålen ut av ovnen og sett pitabrødet inn for å varme i 2-3 minutter mens du skjærer blomkålen i 8 kiler.
  • For å servere, legg et varmet pitabrød på hver tallerken, topp med de knuste kikerter etterfulgt av blomkålkilene. Drypp med den gjenværende tahinasausen og dryss over granateplefrøene, solsikkefrøene og urtene. Serveres varm eller kald.

Relaterte artikler:

Middag under 300 kalorier

Hvordan lage en rask og sunn middag

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!