Mest effektive trening for å gå ned i vekt

Det er gitt at alle former for trening som får opp pulsen gjør at du kan forbrenne flere kalorier. Lær mer hvilken trening for å gå ned i vekt.

Med så mange alternative treningsformer, og mange som hevder å være det «beste programmet» som garanterer de «beste resultatene», kan det være forvirrende å forstå nøyaktig hvilken trening som kan gi deg de resultatene du ønsker for den tiden du investerer.

All trening kan bidra til vekttap og gi mange andre fordeler enn å gå ned i vekt. Men hvis du føler deg låst i din nåværende treningsrutine, eller ønsker å prøve nye øvelser som kan hjelpe deg å gå ned i vekt mer effektivt, finnes det måter å trene på som er mer variert og motiverende, og gir best mulig treningseffekt.

Aerob trening

Den første øvelsen som mange gjennomfører når de vil gå ned i vekt er aerob trening. Og mens aerob trening er flott for å øke pulsen og forbrenne mer kalorier, er det alene ikke den mest effektive treningen for vekttap. Aerob trening er viktig å gå ned i vekt, men for å virkelig ta resultatene opp et nivå, må du legge til noen styrkeøvelser som bygger musklene dine også. Styrketrening er en viktig del av enhver treningsrutine, og du bør inkludere den i din ukentlige rutine, sammen med aerob trening.

Styrketrening

Styrketrening, med din egen kroppsvekt eller ved å løfte vekter, er en av de mest effektive måtene å gå ned i vekt på. Hvorfor? For det første kan det å løfte vekter hjelpe deg å miste fett mens du fremdeles bygger muskler, noe som er fantastisk for stoffskiftet. Muskelmasse forbrenner flere kalorier enn fett, noe som betyr at du forbrenner flere kalorier hver dag når du har mer muskler, selv mens du sover.

Husk at det er ditt valg om du bruker lettere eller tyngre vekter, men begge vektkategoriene krever en annen tilnærming for å bygge muskler effektivt. Generelt krever lettere vekter et større antall reps og sett, mens tyngre vekter krever færre reps og sett. Styrketrening innebærer ofte bruk av manualer eller vektmaskiner, men du trenger virkelig ikke ekstra utstyr for å bygge styrke.

Sammensatte bevegelser

Så hvordan kombinerer du aerob trening med styrkeøvelser slik at du ikke bare forbrenner kalorier, men også bygger styrke? Noen av de beste øvelsene for vekttap er kroppsbevegelser for hele kroppen i symbiose med utholdenhetstrening. En sammensatt bevegelse er en øvelse som er designet for å målrette flere muskelgrupper samtidig. Det er så viktig å kombinere både vekter og kondisjonstrening hvis du vil endre kroppssammensetningen, forbedre muskelmassen, tone opp støttemuskulaturen og styrke ditt kardiovaskulære system.

Relaterte artikler:

Hvor ofte bør man trene for å gå ned i vekt

Hvor mye må man trene for å gå ned i vekt

Om forfatteren