OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

Matvarer som forbrenner fett

Forbruk av visse matvarer kan føre til en reduksjon i kroppsfett. Lær mer om hvilke matvarer som forbrenner mest fett.

Matvarer som forbrenner fett

Forbruk av visse matvarer kan føre til en reduksjon i kroppsfett. Når en person tilfører disse fettforbrennende matvarene til kostholdet, kan de forbrenne fett og gå ned i vekt over tid. Slike fettforbrennende matvarer inkluderer blant annet egg, nøtter og fet fisk.

Begrepet “fettforbrennende matvarer” kan gjelde de som gir fetttap ved å stimulere metabolisme, redusere matlyst eller redusere det totale matinntaket. All mat stimulerer stoffskiftet. Noen typer mat, for eksempel chilipepper, kan imidlertid ha større innvirkning på stoffskiftet enn andre. Å spise disse matvarene kan føre til vekttap. Enkelte matvarer, for eksempel nøtter, kan også oppveie sult lenger enn andre. Forbruk av disse matvarene kan bidra til å kontrollere appetitten og redusere det totale matinntaket, noe som fører til vekttap.

I denne artikkelen undersøker vi noen fettforbrennende matvarer som kan hjelpe folk å gå ned i vekt. Vi ser også på hvordan du best kan inkludere disse matvarene i kostholdet.

Nøtter

Å spise nøtter regelmessig kan bidra til å øke energinivået og redusere sult. Nøtter er veldig næringsrike. De inneholder mange proteiner og gode fettstoffer, som begge er gunstige for å stagge sult over lengre perioder. Det er viktig at folk kan ha nøtter i et sunt kosthold uten å gå opp i vekt. En studie fra 2011 fant for eksempel at å inkludere nøtter i kostholdet over 12 uker førte til forbedringer i kostholdets kvalitet, uten vektøkning.

Fet fisk

Fisk er en type sunn mat som inneholder viktige omega-3 fettsyrer. Fet fisk som laks er spesielt høy på langkjedede fettsyrer som det er vanskelig å finne andre steder. Fisk er også proteinrik. Kostholdsprotein kan motvirke sult, og det er viktig for vekttap.

Yoghurt

Yogurt kan variere i næringsinnhold. Vanlig yoghurt, som gresk yoghurt, er den mest sunne, vel og merke den lette varianten uten sukker. Den inneholder en rekke vitaminer, mineraler og probiotika. Yoghurt inneholder også forskjellige typer proteiner, for eksempel kasein og myse. En studie fra 2014 viser at å spise yoghurt med høyt proteininnhold kan ha fordeler for appetittkontroll, motvirke sult og redusere det totale matinntaket.

Erter

Erter er en sunn kilde til energi og en allsidig ingrediens. Erter inneholder mye vitaminer, mineraler og fiber. De inneholder også komplekse karbohydrater, som er en god energikilde. Erter inneholder også proteiner som kan motvirke sult. En studie fra 2011 forklarer at proteinet som er inne i erter har større innvirkning på å redusere sult enn myseprotein fra melk.

Egg

Egg er rike på vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som er viktige for helsen. De har høyt kolesterolinnhold, men det er ingen bevis som tyder på at det å spise kolesterol forårsaker høyt kolesterol i kroppen. Egg er også en utmerket kilde til proteiner og kan bidra til å kontrollere appetitten. En studie fant at å spise egg til frokost hadde en positiv innvirkning på å kontrollere sult og matinntak senere på dagen.

Chilipepper

Chilipepper inneholder det kjemiske capsaicinet, som kan ha fordeler for vekttap. En systematisk gjennomgang fra 2012 viser at capsaicin kan øke fettforbrenningen og redusere appetitten. Disse effektene kan bidra til vekttap.

Kokosolje

Kokosnøttolje inneholder et høyt nivå av triglyserider med middels kjede. Dette er en spesifikk type fett som kan ha en rekke helsemessige fordeler. En metaanalyse fra 2015 fant at disse mellomkjedede triglyseridene kunne føre til vekttap. Imidlertid er det behov for flere studier for å bekrefte resultatene. Mange forskere mener at triglyserider med middels kjede kan øke energiforbruket og redusere fettlagrene.

Grønn te

Grønn te har mange helsemessige fordeler, som å bidra til vekttap. Grønn te er en gunstig kilde til antioksidanter og kan ha flere helsemessige fordeler. En av disse fordelene inkluderer vekttap. En gjennomgang av høy kvalitet fra 2012 fant at forbruk av grønn te førte til vekttap hos voksne som var overvektige. Mengden av vekttap var liten, men konsekvent tilstede i flere forskjellige studier.

Legge til fettforbrennende matvarer i kostholdet

I noen tilfeller er det mulig å basere et måltid på fettforbrennende mat. For eksempel kan den bestå av fet fisk som laks med grønnsaker. Et annet alternativ er å ha egg med fullkornsbrød til frokost. For vegetarianere og veganere kan plantebaserte måltider som er rike på protein være en nyttig måte å hjelpe på vekttap. Å kombinere fettforbrennende matvarer som erter med andre gunstige proteinkilder, er en måte å gjøre dette på.

Det kan også være en fordel å velge fettforbrennende snacks som nøtter. Slike snacks er mer i stand til å tilfredsstille sult og kontrollere appetitten enn andre, for eksempel sjokolade eller chips.

Relaterte artikler:

Beste måte å forbrenne fett

Hvordan forbrenner kroppen fett

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!