Matvarer med mye sunt fett

Helt siden fett ble demonisert, spiser folk mer sukker og raffinerte karbohydrater. Som et resultat blir folk fetere og sykere.

Matvarer med mye sunt fett

Studier viser nå at fett, inkludert mettet fett, ikke er så ille som det bli fremstilt å være. Alle slags sunne matvarer som tilfeldigvis inneholder fett har nå kommet tilbake som “supermat”.

Her er 10 fettrike, sunne matvarer som faktisk er utrolig sunne og næringsrike.

Avokado

Avokado er en frukt, med fett på 77% av kaloriene. De er en utmerket kilde til kalium og fiber, og har vist seg å ha store fordeler for kardiovaskulær helse.

Ost

Ost er utrolig næringsrik, og en enkelt skive inneholder en lignende mengde næringsstoffer som et glass melk. Det er en flott kilde til vitaminer, mineraler, kvalitetsproteiner og sunt fett.

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade er rik på fett, men lastet med næringsstoffer og antioksidanter. Det er veldig effektivt for å forbedre hjerte- og karsykdommer.

Hele egg

Hele egg er blant de mest næringstette matvarene på planeten. Til tross for at de er høye i fett og kolesterol, er de utrolig næringsrike og sunne.

Fet fisk

Fet fisk som laks er fylt med viktige næringsstoffer, spesielt omega-3 fettsyrer. Å spise fet fisk er knyttet til bedret helse, og redusert risiko for alle slags sykdommer.

Nøtter

Nøtter er fulle av sunt fett, protein, E-vitamin og magnesium, og er blant de beste kildene til plantebasert protein. Studier viser at nøtter har mange helsemessige fordeler.

Chiafrø

Chiafrø er veldig høyt i sunt fett, spesielt en omega-3 fettsyre kalt ALA. De er også lastet med fiber og mineraler, og har mange helsemessige fordeler.

Olivenolje

Ekstra jomfru olivenolje har mange kraftige helsemessige fordeler, og er utrolig effektiv til å forbedre hjerte- og karhelsen.

Kokosnøtter

Kokosnøtter inneholder veldig høye fettsyrer med middels kjede, som metaboliseres annerledes enn andre fettstoffer. De kan redusere appetitten, øke fettforbrenningen og gi mange helsemessige fordeler.

Naturell yoghurt

Naturell yoghurt er utrolig sunt. Den har alle de samme viktige næringsstoffene som andre melkeprodukter med høyt fettinnhold. Men den er i tillegg full av sunne, probiotiske bakterier, som kan ha positive effekter på helsen din. Studier viser at yoghurt kan føre til store forbedringer i fordøyelseshelsen, og kan til og med bidra til å bekjempe hjertesykdommer og overvekt.

Relaterte artikler:

Om forfatteren

Legg inn kommentar