Mat under konkurranse

0
388
Mat under konkurranse
Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB
40% PÅ GARMIN

OPPTIL 30%

PÅ SPORTSKLOKKER!

Lær mer om hvilken grad du trenger mat under konkurranse, og hva slags mat du kan spise når du konkurrerer.

Når du trenger mat under konkurranse

Det vil variere, i hvilken grad du trenger mat under konkurranse. Ofte vil det være tilstrekkelig med saft eller sportsdrikke for kortere distanser, mens behovet kan være større for de lengre distansene, eksempelvis maraton. Spiser du mat før konkurranse, vil det langt på vei være tilstrekkelig med saft og sportsdrikke når du konkurrerer.

Mat når du løper maraton

Maraton har vanligvis drikke- og matstasjoner hver femte kilometer, der det blir servert sportsdrikke eller saft. Det vil i varierende grad bli servert mat enten på hver stasjon, eller på matstasjoner i siste halvdel av løpet. Maten du får vil vanligvis være bananer eller andre matvarer med høy glykemisk indeks som tas raskt opp i systemet ditt.

Mat under konkurranse

Selv for maratondistanser kan det være tilstrekkelig for deg å sørge for tilstrekkelig væskeinntak på hver drikkestasjon. Prøv å få i deg et par kopper med sportsdrikke på hver drikkestasjon. Dersom du føler for det, kan du også spise banan på de 2-3 siste stasjonene, men det er strengt tatt ikke nødvendig. For mange løpere kan det være en utfordring å få i seg noe å spise i denne fasen av løpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Relaterte artikler:

Mat før konkurranse

Mat dagen før konkurranse