Mat som senker blodtrykket

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Høyt blodtrykk kan føre til skade på blodkar som kan gi en rekke sykdommer. Lær mer om mat mot høyt blodtrykk.

Mat mot høyt blodtrykk

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, refererer til blodtrykket mot arterieveggene. Over tid kan høyt blodtrykk føre til skade på blodkar som fører til hjertesykdom, nyresykdom, hjerneslag og andre problemer. Hypertensjon kalles noen ganger den stille morderen fordi den ikke gir noen symptomer og kan gå upåaktet hen – og ubehandlet – i årevis.

Mange risikofaktorer for høyt blodtrykk er utenfor din kontroll, for eksempel alder, familiehistorie, kjønn og rase. Men det er også faktorer du kan kontrollere, for eksempel trening og kosthold. Et kosthold som kan hjelpe med å kontrollere blodtrykket, er rikt på kalium, magnesium og fiber, og har lavere saltinnhold.

Relatert: Hvordan få lavere blodtrykk

13 matvarer som hjelper til med å senke blodtrykket:

Bladgrønnsaker

Kalium hjelper nyrene dine til å bli kvitt mer natrium (salt) gjennom urinen. Dette kan bidra til å senke blodtrykket ditt.

Bladgrønnsaker som inneholder høyt kalium, inkluderer:

  • romaine salat
  • arugula
  • kål
  • nepe
  • collard
  • spinat
  • rødkål

Hermetiserte grønnsaker er ofte tilsatt natrium. Frosne grønnsaker inneholder like mange næringsstoffer som friske grønnsaker, og de er lettere å oppbevare. Du kan også blande disse grønnsakene med bananer for en sunn, søt juice.

Bær

Bær, spesielt blåbær, er rike på naturlige forbindelser som kalles flavonoider. En studie fant at inntak av disse forbindelsene kan forhindre hypertensjon og bidra til å senke blodtrykket. Blåbær, bringebær og jordbær er enkle å legge til kostholdet ditt. Du kan legge dem på frokostblandingen eller granolaen din om morgenen, eller ha frosne bær for hånden for en rask og sunn dessert.

Rødbeter

Rødbeter inneholder mye nitrogenoksid, noe som kan bidra til å åpne blodkarene og senke blodtrykket. Forskere fant også at nitratene i rødbetsjuice senket forskningsdeltakernes blodtrykk i løpet av bare 24 timer. D

Skummet melk og yoghurt

Skummet melk er en utmerket kilde til kalsium og inneholder lite fett. Dette er begge viktige elementer i en diett for å senke blodtrykket. Du kan også velge yoghurt hvis du ikke liker melk.

Havregrøt

Havregrøt inneholder mye fiber, lite fett og lite natrium for å senke blodtrykket. Å spise havregryn til frokost er en fin måte å få drivstoff for dagen. Overnight oats er et populært frokostalternativ.

Bananer

Å spise mat som er rik på kalium er bedre enn å ta tilskudd. Skjær en banan i frokostblandingen eller havregryn for et kaliumrikt tilskudd. Du kan også ta en til å gå sammen med et kokt egg for en rask frokost eller snacks.

Laks, makrell og fisk med omega-3s

Fisk er en flott kilde til magert protein. Fet fisk som makrell og laks inneholder mye omega-3-fettsyrer, som kan senke blodtrykket, redusere betennelse og senke triglyserider. I tillegg til disse fiskekildene inneholder ørret vitamin D. Mat inneholder sjelden vitamin D, og ​​dette hormonlignende vitaminet har egenskaper som kan senke blodtrykket.

Frø

Usaltede frø inneholder høyt kalium, magnesium og andre mineraler som er kjent for å redusere blodtrykket. Nyt ¼ kopp solsikke-, gresskar- eller squashfrø som mellommåltid mellom måltidene.

Hvitløk og urter

Hvitløk kan bidra til å redusere hypertensjon ved å øke mengden nitrogenoksid i kroppen. Nitrogenoksid hjelper til med å fremme vasodilatasjon, eller utvide arteriene, for å redusere blodtrykket.

Mørk sjokolade

En studie fra 2015 fant at det å spise mørk sjokolade er assosiert med en lavere risiko for hjerte- og karsykdommer. Studien antyder at opptil 100 gram per dag mørk sjokolade kan være assosiert med lavere risiko for disse sykdommene.

Pistasjenøtter

Pistasjnøtter er en sunn måte å redusere blodtrykket ved å redusere perifer vaskulær motstand, eller stramme blodkar og hjertefrekvens. En studie fant at et kosthold med en porsjon pistasjnøtter om dagen bidrar til å redusere blodtrykket.

Olivenolje

Olivenolje er et eksempel på sunt fett. Den inneholder polyfenoler, som er betennelsesbekjempende forbindelser som kan bidra til å redusere blodtrykket.

Granatepler

Granatepler er en sunn frukt som du kan glede deg av rå eller som juice. En studie konkluderte med at å drikke en kopp granateplejuice en gang om dagen i fire uker bidrar til å senke blodtrykket på kort sikt.

Relaterte artikler:

Hvordan få ned blodtrykket

Hvor høyt blodtrykk er farlig

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar