Mat som nøytraliserer magesyre

Reflukssymptomer kan skyldes magesyre som berører spiserøret og forårsaker irritasjon og smerte. Lær mer om matvarer som kan bidra til å redusere magesyre.

Reflukssymptomer kan skyldes magesyre som berører spiserøret og forårsaker irritasjon og smerte. Hvis du har for mye syre, kan du innlemme spesifikke matvarene i kostholdet ditt for å håndtere symptomer på syrerefluks. Ingen av matvarene under vil kurere tilstanden din, og din beslutning om å bruke disse spesifikke matvarene for å berolige symptomene dine, bør være basert på dine egne erfaringer med dem.

Grønnsaker

Grønnsaker har naturlig lite fett og sukker, og de hjelper til med å redusere magesyre. Gode ​​alternativer inkluderer grønne bønner, brokkoli, asparges, blomkål, grønne grønnsaker, poteter og agurker.

Ingefær

Ingefær har naturlige antiinflammatoriske egenskaper, og det er en naturlig behandling for halsbrann og andre gastrointestinale problemer. Du kan legge til revet eller skiver ingefærrot i oppskrifter eller smoothies eller drikke ingefærte for å lette symptomene.

Havregryn

Havregryn er en frokostfavoritt, fullkorn og en utmerket kilde til fiber. Et kosthold med høyt fiberinnhold har vært knyttet til en lavere risiko for syrerefluks. Andre fiberalternativer inkluderer fullkornsbrød og fullkornsris.

Ikke-sitrusfrukter

Ikke-sitrusfrukter, inkludert meloner, bananer, epler og pærer, er mindre sannsynlig å utløse reflukssymptomer enn sure frukter.

Magert kjøtt og sjømat

Magert kjøtt, som kylling, kalkun, fisk og sjømat, er lite fettfattig og reduserer symptomene på sur refluks. Prøv dem grillet, stekt, bakt eller posjert.

Eggehvite

Eggehviter er et godt alternativ. Hold deg unna eggeplommer, som inneholder mye fett og kan utløse reflukssymptomer.

Sunt fett

Kilder til sunt fett inkluderer avokado, valnøtter, linfrø, olivenolje, sesamolje og solsikkeolje. Reduser inntaket av mettet fett og transfett og erstatt dem med disse sunnere umettede fettene.

Finn ut hva som gjør at du får mye magesyre

Halsbrann er et vanlig symptom på syrerefluks. Du kan utvikle en brennende følelse i magen eller brystet etter å ha spist et fullverdig måltid eller visse matvarer.

Andre symptomer inkluderer:

  • tørrhoste
  • sår hals
  • oppblåsthet
  • hikke
  • problemer med å svelge
  • klump i halsen

Mange mennesker med for mye magesyre finner ut at visse matvarer utløser symptomene. Ingen enkelt diett kan forhindre alle symptomer, og ​​matutløsere er forskjellige for alle.

For å identifisere dine individuelle utløsere, før en matdagbok og notere følgende:

  • hvilken mat du spiser
  • hvilken tid på dagen du spiser
  • hvilke symptomer du opplever

Føre matdagboke i minst en uke. Det er nyttig å spore maten i en lengre periode hvis kostholdet ditt varierer. Du kan bruke dagboken til å identifisere spesifikk mat og drikke som påvirker deg. Også kostholds- og ernæringsrådene her er et utgangspunkt for å planlegge måltidene dine. Bruk denne veiledningen sammen med matjournalen din og anbefalinger fra legen din. Målet er å minimere og kontrollere symptomene dine.

Relaterte artikler:

Syrenøytraliserende mat

Hva hjelper mot halsbrann

Om forfatteren