Mat som kan lages dagen før

Lag tre pastamåltider på en gang for å spare tid midt i uken. De er næringsrike og sunne, variert med laks, kylling og aubergine. Her får du enkle oppskrifter på mat som kan lages dagen før.

Næringsinnhold

  • kcal: 475
  • fett: 10 gram
  • mettet fett: 1 gram
  • karbohydrater: 45 gram
  • sukker: 0 gram
  • fiber: 9 gram
  • protein: 47 gram
  • salt: 0,4 gram

Ingredienser

Til pastabunnen

  • 2 rødløk, halvert og i tynne skiver
  • 150 gram grov penne
  • 1 sitron, skallet og saftet
  • 1 ss rapsolje, pluss litt ekstra til duskregn
  • 2 store hvitløksfedd, finrevet
  • 30 gram pakke basilikum, hakket, stilker og det hele

Til laksepastaen

  • ½ rød paprika, i skiver
  • 1 laksefilet
  • 1 ts kapers
  • stor håndfull ruccola

Til kyllingpastaen

  • 1 stor squash, i skiver
  • 1 kyllingbrystfilet uten skinn, tykke skiver (150 gram)
  • 2 ts pesto
  • 5 store cherrytomater, halvert (80 gram)

Til auberginepastaen

  • 1 liten aubergine, skåret i terninger (ca. 275 gram)
  • 5 store cherrytomater i kvarte (80 gram)
  • 5 kalamata-oliven, halvert

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200C/180C varmluft. Legg rødløk, rød pepper, squash og aubergine i linjer på en stor stekeplate. Hell over litt olje og stek i 15 minutter.
  2. Kok pastaen i 10-12 minutter til den er al dente. Mens pastaen koker, pakk laksefileten løst inn i folie og gjør det samme med kyllingen og pestoen i en annen folie, og legg dem deretter på et annet stekebrett.
  3. Når grønnsakene har fått sine 15 minutter, setter du laksen og kyllingen i ovnen og steker i ytterligere 12 minutter (eller til kyllingen er gjennomstekt). Hell av pastaen, ha i en bolle og bland godt med sitronskall og -saft, rapsolje, hvitløk og to tredjedeler av basilikumen. Når alt er kokt tilsetter du rødløken i pastaen. Rør sammen og del mellom tre matbokser.
  4. Topp den første boksen med laksefilet (fjern skinnet først), og legg deretter til den røde paprikaen fra brettet. Dryss over kapersene og tilsett ruccola. Til den andre boksen legger du kyllingen og pestoen med eventuell saft, den stekte squashen og de halverte cherrytomatene. I den tredje boksen, legg auberginen inn i pastaen med kvarte cherrytomater, oliven og den resterende basilikumen. Forsegle hver beholder og avkjøl. Spises innen tre dager, gjerne i rekkefølgen av laksen, kylling og aubergine pasta.

Relaterte artikler:

Mat som inneholder magnesium

Torsk i tomatsaus lavkarbo

Referanser

Om forfatteren