Mat med mye karbohydrater

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Noen matvarer med høyt karbohydrater må åpenbart unngås, for eksempel sukkersøtede drikker, kake og godteri.

Hvilken mat har mye karbohydrater?

Et lavkarbo kosthold kan hjelpe deg å gå ned i vekt og kontrollere diabetes og andre forhold. Noen matvarer med høyt karbohydrater må åpenbart unngås, for eksempel sukkersøtede drikker, kake og godteri. Likevel er det mer utfordrende å finne ut hvilken mat som skal begrenses. Noen av disse matvarene er til og med relativt sunne – bare uegnet til en lavkarbodiett på grunn av deres høye innhold av karbohydrater. Ditt totale mål for karbohydrater bestemmer om du trenger å begrense noen av disse matvarene eller unngå dem helt. Lavkarbodietter inneholder vanligvis 20–100 gram karbohydrater per dag, basert på personlig toleranse.

Her er 14 matvarer du bør unngå eller begrense i et lavkarbokosthold.

Relatert: Mat med mye fett og lite karbohydrater

Brød og korn

De fleste brød og korn, inkludert fullkorn og fullkornsbrød, er for høye på karbohydrater til å inkludere i en lavkarbodiett.

En del frukt

Mange frukt bør være begrenset i en karbohydratdiett, avhengig av din personlige karbohydratoleranse. Når det er sagt, bær kan noen ganger nytes.

Stivelsesholdige grønnsaker

Selv om mange grønnsaker har lite karbohydrater, er noen få ganske høye. Det er best å velge stort sett ikke-stivelsesholdige, fiberrike grønnsaker når du begrenser karboinntaket.

Pasta

Både vanlig og fullkornspasta inneholder mye karbohydrater. Spiraliserte grønnsaker eller shirataki nudler tilbyr sunne lavkarboalternativer.

Frokostblandinger

Selv sunne korn med fullkorn inneholder mye karbohydrater og bør unngås eller minimeres på en lavkarbo diett.

Øl

Unngå å drikke øl på en lavkarbo diett. Tørr vin og brennevin er bedre alkoholalternativer.

Søt yoghurt

Søtet fettholdig eller lettyoghurt har ofte like mange karbohydrater som is og andre desserter.

Juice

Fruktjuice er en høy-karbohydrater som bør begrenses eller unngås, spesielt på en lavkarbo diett.

Dressinger

Unngå fettfrie og lite fete salatdressinger, som vanligvis inneholder mye karbohydrater. Bruk kremede dressinger eller olivenolje og eddik i stedet.

Bønner og belgfrukter

Bønner og belgfrukter er sunne, fiberrike matvarer. Du kan ta små mengder på en lavkarbodiett, avhengig av din daglige karbohydratgrense.

Relatert: Mat som forbrenner fett

Unngå sukker, også honning

Hvis du er på en lavkarbo diett, bør du unngå sukker, honning, lønnesirup og andre former for sukker, som inneholder mye karbohydrater, men har lite næringsstoffer.

Chips og kjeks

Unngå å spise chips, kjeks og annen bearbeidet, kornbasert snack mat mens du er på en lavkarbo diett.

Melk

Å tilsette en liten mengde melk til kaffe en gang om dagen vil sannsynligvis ikke forårsake problemer på en lavkarbo diett. Prøv å ikke drikke melk i store mengder.

Glutenfrie bakevarer

Glutenfritt brød og muffins kan være like høyt i karbohydrater som tradisjonelle bakevarer. De er også ofte laget med karbohydrater som øker blodsukkeret raskt.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren