Mat med mye fett

0
33
Mat med mye fett
Foto: Ali Tarhini - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Helt siden fett ble demonisert begynte folk å spise mer sukker, raffinert karbohydrater og bearbeidet mat i stedet. Studier viser nå at fett, inkludert mettet fett, ikke er demonen det har rykte på seg å være.

Alle sunne matvarer som inneholder fett, har nå kommet tilbake som «supermat». Her er 10 matvarer med mye fett som faktisk er utrolig sunne og næringsrike.

Avokado

Avokado er teknisk sett en frukt, der fett er 77% av kaloriene. De er en utmerket kilde til kalium og fiber, og har vist seg å ha fordeler for kardiovaskulær helse.

Ost

Osten er utrolig næringsrik, og en enkelt skive inneholder en tilsvarende mengde næringsstoffer som et glass melk. Det er en flott kilde til vitaminer, mineraler, kvalitetsproteiner og sunt fett.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade inneholder mye fett, og er fylt med næringsstoffer og antioksidanter. Det er veldig effektivt for å forbedre kardiovaskulær helse.

Hele egg

Hele egg er blant den mest næringsrike maten vi har. Til tross for at de er høye i fettinnhold og kolesterol, er de utrolig næringsrike og sunne.

Fet fisk

Fet fisk som laks er fylt med viktige næringsstoffer, spesielt omega-3 fettsyrer. Å spise fet fisk er knyttet til forbedret helse, og redusert risiko for alle slags sykdommer.

Chiafrø

Chiafrø inneholder veldig mye sunt fett, spesielt en omega-3 fettsyre kalt ALA. De er også fylt med fiber og mineraler, og har mange helsemessige fordeler.

Olivenolje

Olivenolje har mange helsemessige fordeler, og er utrolig effektiv for å forbedre kardiovaskulær helse.

Fet yoghurt

Naturell yoghurt er utrolig sunt. Den har alle de samme viktige næringsstoffene som andre meieriprodukter med høyt fettinnhold. Men den er også fylt med sunne, probiotiske bakterier som kan ha positive effekter på helsen din. Studier viser at yoghurt kan føre til store forbedringer i fordøyelseshelsen, og kan til og med bidra til å bekjempe hjertesykdom og fedme. Dessverre har mange av yoghurtene i butikkhyllene lite fett, men i stedet fylt med tilsatt sukker.

Relaterte artikler:

Hva er flerumettet fett

Hva gjør fett med kroppen

Annonse fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!