Mat med høyt proteininnhold

Protein utgjør byggesteinene i stort sett alt som betyr noe i kroppen din. Av denne grunn bør du spise protein av høy kvalitet ved hvert måltid.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Mat med høyt proteininnhold

Studier viser at dette forbedrer helsen på forskjellige måter, for eksempel å hjelpe deg å redusere vekt og magefett, samtidig som du øker muskelmassen og styrken. Et kosthold med mye protein senker også blodtrykket, bekjemper diabetes og mer. Det anbefalte daglige inntaket for protein er 46 gram for kvinner og 56 gram for menn. Imidlertid mener mange helse- og treningseksperter at vi trenger mye mer enn det for å fungere optimalt.

Her er en liste over matvarer som inneholder mye protein.

Egg

Hele egg er blant de sunneste og mest næringsrike matvarene vi har. De er fulle med vitaminer, mineraler, sunt fett, antioksidanter og næringsstoffer som folk flest ikke får nok av. Hele egg er proteinrike, men eggehviter er nesten rent protein.

Proteininnhold: 35% av kaloriene i et helt egg. 1 stort egg har 6 gram protein, med 78 kalorier.

Mandler

Mandler er en populær type nøtter. De er fulle av viktige næringsstoffer, inkludert fiber, E-vitamin, mangan og magnesium.

Proteininnhold: 13% av kaloriene. 28 g protein, med 161 kalorier.

Kyllingbryst

Kyllingbryst er en av de mest populære proteinrike matvarene. Hvis du spiser den uten skinn, kommer flertallet av kaloriene i den fra protein.

Proteininnhold: 80% av kaloriene. 1 stekt kyllingbryst uten hud inneholder 53 gram, med bare 284 kalorier.

Havre

Havre er blant de sunneste kornene vi har. De er fulle av sunne fibre, magnesium, mangan, tiamin (vitamin B1) og flere andre næringsstoffer.

Proteininnhold: 15% av kaloriene. En halv kopp rå havre har 13 gram, med 303 kalorier.

Cottage cheese

Cottage cheese er en type ost som har veldig lite i fett og kalorier. Den har kalsium, fosfor, selen, vitamin B12, riboflavin (vitamin B2) og forskjellige andre næringsstoffer.

Proteininnhold: 59% av kaloriene. En kopp (226 g) cottage cheese med 2% fett inneholder 27 gram protein, med 194 kalorier.

Melk

Melk er svært næringsrik, men problemet er at en stor andel av verdens befolkning er intolerant overfor den. Imidlertid, hvis du tåler melk og liker å drikke den, kan melk være en utmerket kilde til protein av høy kvalitet. Melk inneholder litt av nesten hvert næringsstoff som menneskekroppen trenger og kan gi flere helsemessige fordeler. Det er spesielt høyt i kalsium, fosfor og riboflavin (vitamin B2).

Proteininnhold: 21% av kaloriene. 1 kopp helmelk inneholder 8 gram protein, med 149 kalorier.

Brokkoli

Brokkoli er en utrolig sunn grønnsak, full av C-vitamin, K-vitamin, fiber og kalium. Brokkoli er også høyt i forskjellige bioaktive næringsstoffer som antas å bidra til å beskytte mot kreft. Kalori for kalori, det er veldig høyt i protein sammenlignet med de fleste grønnsaker.

Proteininnhold: 20% av kaloriene. 1 kopp (96 gram) hakket brokkoli har 3 gram protein, med bare 31 kalorier.

Tunfisk

Tunfisk er en veldig populær type fisk. Det inneholder lite fett og kalorier, så det du sitter igjen med er stort sett bare protein. Som annen fisk er tunfisk også veldig høyt i forskjellige næringsstoffer og inneholder en anstendig mengde omega-3 fett.

Proteininnhold: 94% av kaloriene, i tunfisk hermetisert i vann. En kopp (154 g) inneholder 39 gram protein, med bare 179 kalorier.

Quinoa

Quinoa er et frø/korn som er blant verdens mest populære supermat. Den inneholder mange vitaminer, mineraler og fiber, og er lastet med antioksidanter.

Proteininnhold: 15% av kaloriene. Én kopp (185 g) kokt quinoa har 8 gram, med 222 kalorier.

Linser

Linser er en type belgfrukter. De inneholder mye fiber, magnesium, kalium, jern, folat, kobber, mangan og forskjellige andre næringsstoffer. Linser er blant verdens beste kilder for plantebasert protein, og er en utmerket mat for vegetarianere og veganere.

Proteininnhold: 27% av kaloriene. 1 kopp 198 g kokte linser inneholder 18 gram, med 230 kalorier.

Esekielbrød

Esekielbrød er forskjellig fra de fleste andre brød. Det er laget av organiske og spirede hele korn og belgfrukter, inkludert hirse, bygg, spelt, hvete, soyabønner og linser. Sammenlignet med de fleste brød, er ezekielbrød veldig høyt i protein, fiber og forskjellige viktige næringsstoffer.

Proteininnhold: 20% av kaloriene. 1 skive inneholder 4 gram, med 80 kalorier.

Gresskarfrø

Gresskar inneholder spiselige frø som kalles gresskarfrø. De inneholder utrolig mange næringsstoffer, inkludert jern, magnesium og sink.

Proteininnhold: 14% av kaloriene. 28 g har 5 gram protein, med 125 kalorier.

Fisk

Fisk er utrolig sunt, av forskjellige grunner. Fisk har mange viktige næringsstoffer, og har en tendens til å være veldig høyt i hjertesunne omega-3 fettsyrer.

Proteininnhold: Svært varierende. Laks er 46% protein, med 19 gram per 85 gram servering og bare 175 kalorier.

Reker

Reker er en type sjømat. Det er lite kalorier, men har utrolig høyt innhold av forskjellige næringsstoffer, inkludert selen og B12-vitamin. I likhet med fisk inneholder reker også rikelig med omega-3 fettsyrer.

Proteininnhold: 90% av kaloriene. En porsjon 85 gram servering inneholder 18 gram, med bare 84 kalorier.

Rosenkål

Rosenkålen er en annen proteinrik grønnsak, med slektsskap til brokkoli. Kålen er en av de sunneste matvarene du kan spise, og inneholder veldig mye fiber, C-vitamin og andre næringsstoffer.

Proteininnhold: 17% av kaloriene. En halv kopp (78 g) inneholder 2 gram protein, med 28 kalorier.

Peanøtter

Peanøtter er utrolig godt. De inneholder mange proteiner, fiber, magnesium, og mange studier viser at de kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Proteininnhold: 16% av kaloriene. 28 g har 7 gram, med 159 kalorier.

Relaterte artikler:

Hvor mye karbohydrater, proteiner og fett?

Om forfatteren

Legg inn kommentar