Mat for muskler

Både ernæring og fysisk aktivitet er avgjørende hvis du vil ha økt muskelmasse. Lær mer om hva slags mat du kan spise for å bygge muskler.

For å komme i gang er det viktig å utfordre kroppen din gjennom fysisk aktivitet. Uten riktig ernæring vil fremgangen din imidlertid stoppe. Mat med høyt proteininnhold er veldig viktig for å få muskler, men karbohydrater og fett er også nødvendige energikilder. Hvis målet ditt er å få muskelmasse, bør du fokusere på å trene regelmessig og spise mer kalorier hver dag fra mat som bygger muskler.

Egg

Egg inneholder protein av høy kvalitet, sunt fett og andre viktige næringsstoffer som B-vitaminer og kolin.

Laks

Laks er et godt valg for muskelbygging og generell helse. Hver servering på 3 gram (85 gram) av laks inneholder ca. 17 gram protein, nesten 2 gram omega-3 fettsyrer og flere viktige B-vitaminer.

Kyllingbryst

Det er en god grunn til at kyllingbryst blir ansett som viktig for å få muskler. De er fullpakket med protein, med hver servering på 3 gram (85 gram) som inneholder omtrent 26 gram protein av høy kvalitet.

Gresk yoghurt

Yoghurt inneholder ikke bare protein av høy kvalitet, men også en blanding av raskt fordøyelig myseprotein og langsomt fordøyelig kaseinprotein.

Tunfisk

I tillegg til 20 gram protein per servering på 85 gram, inneholder tunfisk store mengder vitamin A og flere B-vitaminer, inkludert B12, niacin og B6. Disse næringsstoffene er viktige for optimal helse, energi og treningsytelse.

Magert kjøtt

Oksekjøtt er fullpakket med protein av høy kvalitet, B-vitaminer, mineraler og kreatin. Noen undersøkelser har til og med vist at inntak av magert, rødt kjøtt kan øke mengden mager masse oppnådd med vekttrening.

Soyabønner

En halv kopp (86 gram) kokte soyabønner inneholder 14 gram protein, sunne umettede fettstoffer og flere vitaminer og mineraler.

Cottage cheese

En kopp (226 gram) fettfattig cottage cheese pakker 28 gram protein, inkludert en solid dose av den viktige muskelbyggende aminosyren leucin.

Bønner

Mange forskjellige varianter av bønner kan være en del av et kosthold for å få muskelmasse. Populære varianter, som svarte, pinto og nyrebønner, inneholder rundt 15 gram protein per kopp (ca. 172 gram) kokte bønner.

Quinoa

Mens proteinrik mat er en prioritet for å bygge muskelmasse, er det også viktig å ha drivstoff når du er aktiv.

Kikerter

Kikerter, også kjent som garbanzo bønner, er en god kilde til både karbohydrater og protein.

Peanøtter

Peanøtter inneholder en blanding av protein, fett og karbohydrater. En halv kopp (73 gram) servering inneholder 17 gram protein, 16 gram karbohydrater og store mengder umettet fett.

Melk

Melk gir en blanding av protein, karbohydrater og fett. I likhet med andre meieriprodukter inneholder melk både proteiner med rask og langsom fordøyelse.

Mandler

En halv kopp (ca. 172 gram) mandler gir 16 gram protein og store mengder vitamin E, magnesium og fosfor.

Brun ris

Selv om kokt brun ris bare gir 5 gram protein per kopp (195 gram), har den karbohydratene du trenger for å gjennomføre fysiske aktivitet.

Relaterte artikler:

Lavkarbo og trening

Trene magemuskler hjemme

Om forfatteren