Mat før løping

Lær mer om hva slags mat du kan spise før løping, og hvor lang tid før løping du bør spise.

Spise før løping

Hva du spiser før du skal ut å løpe kan ha stor påvirkning på dine prestasjoner. Spesielt kan du merke dette hvis du skal trene langturer eller gjennomføre løpetrening med høyere intensitet. Du må ikke nødvendigvis spise før du løper. Vanligvis vil du ha glykogenlagre som gir deg nok energi til å gjennomføre løping med moderat intensitet i 90 minutter. I noen tilfeller kan det likevel være lurt å spise noe før løping, blant annet for å unngå sultfølelse mens du trener.

Relatert: Hvordan spise som en løper

Hva du kan og ikke bør spise før løping

Spiser du rett før du skal løpe, bør du spise mat som er lett fordøyelig, og som raskt tas opp i systemet ditt. Dette er viktig fordi når du begynner å løpe vil kroppen fordøye og ta til seg næring av det du har i magen. Har du da spist mat med høyt fett- eller fiberinnhold, må fordøyelsen din jobbe hardt for å fordøye maten, noe som kan gi deg vondt i magen. Mat du kan spise rett for trening er brødskiver med magert pålegg og banan. Pass på at du ikke spiser brød som er altfor grovt. Mat før løping som du bør styre unna er mat med høyt fett- og fiberinnhold. Du bør også unngå å spise melkeprodukter før du skal løpe. Fett tar mye lenger tid å fordøye en karbohydrater, så hvis du spiser med fet mat før løping, vil kroppen din forbrenne av dette, noe som kan gi deg trøbbel med magen. Å spise fettrik mat kan også gjøre dine prestasjoner dårligere, spesielt hvis du skal trene med høyere intensitet. Når du trener med høy intensitet trenger kroppen karbohydrater som raskt kan forbrennes i muskelcellene dine. Det er ikke mulig med fett som forbrennes tregt, og som kan gjøre at du får problemer med å holde en høyere fart på trening.

Mat før løping

Løper du om morgenen kan du fint gjøre det uten å spise først, med mindre du trener lenger enn 90 minutter. Det er det de færreste som gjør. Har du behov for å spise noe, så spis en banan. Ellers bør regelen være at du spiser mat med høy glykemisk indeks, er lett fordøyelig, og tas raskt opp i systemet ditt. Styr unna fet og fiberrik mat.

Relaterte artikler:

Mat før trening

Mat for løpere

Om forfatteren

Legg inn kommentar