Mat for å bygge muskler

0
42
Mat for å bygge muskler
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Både ernæring og fysisk aktivitet er avgjørende hvis du vil få muskelmasse. Lær mer om sunn mat du kan legge til kostholdet ditt for å bygge muskler.

For å komme i gang er det viktig å utfordre kroppen din gjennom fysisk aktivitet. Uten riktig ernæringsstøtte vil fremgangen din imidlertid stoppe. Mat med høyt proteininnhold er veldig viktig for å bygge muskler, men karbohydrater og fett er også nødvendige energikilder. Hvis målet ditt er å få mer muskler, bør du fokusere på å trene regelmessig og spise mer kalorier hver dag fra mat som bygger muskler.

Egg

Egg inneholder protein av høy kvalitet, sunt fett og andre viktige næringsstoffer som B-vitaminer og kolin.

Laks

Laks er et godt valg for muskelbygging og generell helse.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Kyllingbryst

Det er en god grunn til at kyllingbryst blir ansett som en viktig del av et sunt kosthold for å få muskler. De er fullpakket med protein, med hver servering på 85 gram som inneholder omtrent 26 gram protein av høy kvalitet.

Gresk yogurt

Meieriprodukter inneholder ikke bare protein av høy kvalitet, men er også en blanding av raskt fordøyelig myseprotein og langsomt fordøyelig kaseinprotein.

Tunfisk

I tillegg til 20 gram protein per servering (85 gram) inneholder tunfisk store mengder vitamin A og flere B-vitaminer, inkludert B12, niacin og B6. Disse næringsstoffene er viktige for optimal helse, energi og treningsytelse.

Kjøtt

Oksekjøtt er fullpakket med protein av høy kvalitet, B-vitaminer, mineraler og kreatin.

Soyabønner

En halv kopp (86 gram) kokte soyabønner inneholder 14 gram protein, sunne umettede fettstoffer og flere vitaminer og mineraler.

Cottage cheese

En kopp (226 gram) med fettfattig cottage cheese pakker 28 gram protein, inkludert en solid dose av den viktige muskelbyggende aminosyren leucin.

Bønner

Mange forskjellige varianter av bønner kan være en del av et kosthold for å få muskelmasse.

Quinoa

Mens proteinrik mat er en prioritet for å bygge muskelmasse, er det også viktig å ha som drivstoff når du bygger muskler. Quinoa er fullpakket med proteiner.

Kikerter

Kikerter, også kjent som garbanzo bønner, er en god kilde til både karbohydrater og protein.

Peanøtter

Peanøtter inneholder en blanding av protein, fett og karbohydrater. En halv kopp (73 gram) servering inneholder 17 gram protein, 16 gram karbohydrater og store mengder umettet fett.

Tofu

Tofu er produsert av soyamelk og brukes ofte som kjøtterstatning.

Melk

Melk gir en blanding av protein, karbohydrater og fett.

Mandler

En halv kopp (ca. 172 gram) blancherte mandler gir 16 gram protein og store mengder vitamin E, magnesium og fosfor.

Brun ris

Selv om kokt brun ris bare gir 5 gram protein per kopp (195 gram), har den karbohydratene du trenger for å opprettholde fysisk aktivitet.

Relaterte artikler:

Bygge muskler hjemme

Hvor mange repetisjoner for å bygge muskler

Annonse fra MILRAB