Målbasert treningsprogram

Ønsker du et målbasert treningsprogram, skreddersydd dine mål for trening og distanse? Lær mer om hvordan du skal nå dine treningsmål med målbaserte treningsprogram.

Skreddersydde treningsprogam tilpasset dine mål

Alle løpere er forskjellige, med tanke på hvilken intensitet man skal trene med, hvor mye trening med lav, moderat og hard intensitet man skal trene hver uke. Noen løpere har rett og slett ikke lyst til å trene noe intervaller, tempotrening eller annen trening med høy intensitet, mens andre igjen kan gjennomføre 2-3 økter i uke med høyere intensitet. Løpere har som mål å fullføre en distanse, mens andre igjen vil fullføre på best mulig tid. Hvor mange dager man ønsker å trene i uka, vil også variere fra løper til løper, med tanke på formnivå, og hvilke dager det passer å trene vil være individuelt. Hver enkelt løper har sine mål, sine behov, og det må tas med i betraktning når man planlegger og utarbeider et treningsprogram, både for å ha en best mulig formutvikling, motivasjon for å trene og forebygging av skader. Alt dette får med skreddersydde treningsprogam tilpasset dine treningsmål, enten du trener for å bli i bedre form, skal fullføre en distanse eller sette personlige rekorder.

[products limit=»8″ columns=»4″ category=»malbasert-treningsprogram-nybegynner, malbasert-treningsprogram-for-10-km, malbasert-treningsprogram-for-halvmaraton»]

Målbasert treningsprogram

Data for målbasert treningsprogram

Ditt målbaserte treningsprogram blir skreddersydd med tanke på hvilke mål du har for treningen. I kvitteringen for treningsprogrammet du har kjøpt, vil det være et skjema der du fyller inn dine data for det målbaserte treningsprogrammet. Vi skreddersyr treningsprogrammet med utgangspunkt i disse dataene, slik at du best mulig skal nå dine treningsmål.

Antall treningsøkter per uke

Her legger du inn hvor mange treningsøkter du ønsker å gjennomføre hver uke. Ta utgangspunkt i den totale treningsmengden i løpet av en uke, og fordel denne treningen utover i uka.

Intensitet på trening

Velg mellom lav, moderat eller hard intensitet på treningen. Velger du lav intensitet, vil treningen for det meste bestå av rolig trening gjennom hele treningsperioden. Dette passer bra for nybegynnere som skal ha en gradvis tilvenning til løping. Moderat intensitet betyr at det vil være en del trening med høyere intensitet, eksempel fartslek og noe intervalltrening. Hard intensitet betyr at treningen i løpet av en treningsuke kan bestå av intervaller, tempotrening og motbakketrening, i tillegg til trening med lavere intensitet.

Dag det passer å gjennomføre langturer

Dersom du ønsker å gjennomføre ukentlige langturer, velger du hvilken dag som passer for deg.

Trening med moderat til hard intensitet

Her velger du hvilken trening du ønsker å trene med moderat til hard intensitet. Velg én eller flere, men husk at trening med hardere intensitet aldri bør overstige 20 prosent av den totale treningsmengden.

Trener du for en bestemt distanse?

Hvis nei, går du videre til neste punkt. Velger du ja, kan velge mellom 5 og 10 km, halvmaraton eller maraton. Du kan også velge en annen distanse du trener for.

Mål for distansen

Her velger du om du skal fullføre distansen, eller fullføre på en bestemt tid. Skal du fullføre distansen på en bestemt tid, legger du inn tiden du ønsker å fullføre på.

Målbaserte treningsprogram

Uansett hva som er dine mål for treningen, vil du gjennom et målbasert treningsprogram ha en jevn og god formutvikling, der du trener systematisk for å nå dine mål.

Kjøp ditt målbaserte treningsprogram, og få det skreddersydd dine mål!

[products limit=»8″ columns=»4″ category=»malbasert-treningsprogram-nybegynner, malbasert-treningsprogram-for-10-km, malbasert-treningsprogram-for-halvmaraton»]

Om forfatteren

Legg inn kommentar