20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Maksimalt oksygenopptak

VO2 maks (maksimalt oksygenopptak) er den maksimale hastigheten som oksygen kan brukes av kroppen under maksimalt arbeid.

Det er en klar sammenheng mellom oksygenforbruk i kroppen og kardiorespiratorisk kondisjon fordi oksygentilførsel til vev er avhengig av lunge- og hjertefunksjon. VO2 maks (maksimalt oksygenopptak, maksimal aerob kraft) er den maksimale hastigheten som oksygen kan brukes av kroppen under maksimalt arbeid; det er direkte knyttet til hjertets maksimale kapasitet til å levere blod til musklene. VO2 maks kan måles eller forutsies av kondisjonstester (f.eks. Maksimale tester, submaksimale tester, Polar Fitness Test). VO2 maks er en god indeks for kardiorespiratorisk kondisjon og en god prediktor for ytelsesevne i aerobe hendelser som distanseløp, sykling, langrenn og svømming.

VO2max kan uttrykkes enten som milliliter per minutt (ml / min = ml · min-1), eller denne verdien kan divideres med personens kroppsvekt i kg (ml / kg / min = ml · kg-1 · min-1) .

Forholdet mellom oksygenopptak (VO2) og hjertefrekvens (HR) er lineært i et individ under dynamisk trening. Prosentandeler av VO2max kan endres til% av HRmax med følgende formel:% HRmax = (% VO2max + 28.12) /1.28.

VO2 maks er den grunnleggende variabelen for treningsintensiteten. Når du bestemmer måløvelse, er hjertefrekvensen mer praktisk og nyttig fordi den lett og ikke-invasivt oppnås, under trening med pulsmålere.

Relaterte artikler:

VO2 maks tabell

VO2 max kalkulator

Om forfatteren


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!