Magnesium mot forstoppelse

Forstoppelse er et utbredt problem, og de fleste opplever det på et tidspunkt i livet. Lær mer om hvordan du kan bruke magnesium mot forstoppelse.

Magnesium mot forstoppelse

Mange mennesker bruker magnesiumprodukter, inkludert magnesiumsitrat, for å behandle forstoppelse. Før du tar magnesiumsitrat, er det viktig at du forstår hvordan det fungerer, bivirkningene, og hvordan det samhandler med andre stoffer. Det kan være at magnesiumsitrat kanskje ikke er det beste alternativet for behandling av forstoppelse, og valg av andre alternativer kan bidra til å unngå komplikasjoner.

Hvordan fungerer magnesiumsitrat for forstoppelse?

Forbindelser som magnesiumsitrat virker ved å trekke vann inn i tarmen. Dette vannet kombineres med tørr avføring, noe som gjør den lettere å passere. Medisiner som fungerer på denne måten kalles osmotiske avføringsmidler. Når de brukes riktig, opplever mange mennesker at magnesiumsitrat er en enkel løsning mot sporadisk forstoppelse.

Er magnesiumsitrat trygt å bruke?

Magnesiumsitrat er generelt trygt for voksne som ikke har helseproblemer, og som bare bruker det fra tid til annen. Fordi magnesiumsitrat trekker vann inn i tarmen fra andre områder i kroppen, bør folk som bruker det, drikke mye vann. De bør også drikke ekstra væsker hele dagen for å forhindre dehydrering. Magnesium er ikke et godt alternativ for behandling av kronisk forstoppelse eller forstoppelse som krever kontinuerlig behandling. Hvis du bruker det for ofte, kan det føre til overdreven dehydrering og ubalanse i elektrolytter. Legene bruker ofte høyere doser magnesiumsitrat som kolonrensere før operasjoner. Forbindelsen kan ha en kraftig effekt hvis en person tar for mye.

Bivirkninger av magnesium mot forstoppelse

Magnesiumsitrat kan hjelpe til med å behandle forstoppelse, men det kan også forårsake noen få bivirkninger. Typiske bivirkninger ved bruk av magnesiumsitrat inkluderer:

  • magekramper eller en boblende følelse i magen
  • tarmgass
  • kvalme eller oppkast
  • høye magnesiumnivåer
  • endringer i andre elektrolytter i blodet, for eksempel natrium, kalsium eller kalium

Diaré er vanlig etter å ha tatt magnesiumsitrat. Disse bivirkningene er vanligvis milde og utgjør ikke noen alvorlig risiko for ellers friske mennesker. Å drikke alkohol sammen med magnesiumsitrat kan gjøre diaré og andre bivirkninger i tarmen verre.

Hvem bør unngå magnesiumsitrat?

Magnesiumsitrat kan samhandle med medisiner, inkludert spesifikke antibiotika og medisiner som leger foreskriver for å redusere kalsiumkonsentrasjonen i urinen, for eksempel kalium eller natriumfosfat. Personer på diett med lite natrium eller begrenset med natrium, bør også unngå magnesiumsitrat. Magnesiumsitrat kan også redusere kroppens evne til å absorbere noen medisiner. Personer som tar medisiner, bør snakke med legen sin før de bruker magnesiumsitrat. Folk skal ikke bruke magnesiumsitrat hvis de har blødning i endetarmen.

Personer som har hatt visse prosedyrer eller har spesifikke medisinske problemer, bør også unngå magnesiumsitrat. Eksempler inkluderer:

  • hindringer i tykktarmen eller magen
  • hjertesykdommer eller skadede hjertemuskler
  • alvorlige nyresykdommer
  • høye magnesium- eller kaliumnivåer
  • lave kalsiumnivåer

Personer med en medisinsk tilstand bør snakke med legen sin før de bruker magnesium, for å sikre at det er trygt å bruke. Magnesium er trygt å bruke i mindre eller sporadiske tilfeller av forstoppelse. Det er ikke til langtidsbruk. Alle som opplever kroniske, langvarige episoder med forstoppelse, bør unngå magnesiumsitrat. Bruk av magnesiumsitrat regelmessig kan føre til at kroppen blir avhengig av det, noe som gjør det vanskelig for en person å passere avføring uten å bruke avføringsmidler. Alle med kronisk forstoppelse bør snakke med legen sin for å finne langsiktige løsninger for symptomene sine.

Doseringer av magnesiumsitrat

Magnesiumsitrat er en aktiv ingrediens i mange avføringsmidler. Flytende, orale løsninger uten andre aktive ingredienser kan være best for behandling av forstoppelse. Doseringene varierer basert på merke eller konsentrasjon av magnesiumsitrat i flasken. Følg alltid doseringen og les instruksjonene på etiketten nøye. Det er viktig å blande oppløsningen med vann og drikke ekstra vann når du tar magnesiumsitrat. Bland dosen med minst 4 til 8 gram vann, og drikk et par ekstra glass vann i løpet av dagen. Dette kan hjelpe med å fylle på væsker kroppen mister gjennom avføringen.

Konsultere alltid lege før du gir magnesiumsitrat eller annet avføringsmiddel til barn. Gravide eller ammende mødre bør snakke med legen eller apoteket om riktig dosering. Leger kan anbefale andre medisiner eller kosttilskudd for å hjelpe med symptomer.

Relaterte artikler:

Magnesium mangel symptomer

Matvarer med magnesium

Om forfatteren

Legg inn kommentar