20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

Mageøvelser for overvektige

Styrking av magemusklene er en viktig del av å opprettholde stabiliteten i ryggraden. Dette gjelder spesielt for personer som er overvektige.

Overvektige kan ha større risiko for å utvikle ryggmargsforhold som kroniske korsryggsmerter. Heldigvis er det mange mage- og kjerneøvelser for overvektige voksne som lett kan utføres.

Bekkenhelling

Bekkenhellingen kan utvikles til en glute-bro når du mestrer teknikken.

Hvordan gjøre det: Begynn denne øvelsen med å ligge på ryggen med bøyde knær. Vipp bekkenet bakover og flatt ryggen mot bakken ved å stramme magemusklene. Du kan fremme dette ved å gjøre en glute bridge, klemme baken og løfte hoftene opp fra bakken.

Ikke hold pusten mens du opptrer, og hold nakken og skuldrene avslappet. Hold denne posisjonen i fem til ti sekunder, og slipp deretter vippingen.

Stående sidebøyning

Bruk små manualer eller husholdningsartikler, som hermetikk eller vannflasker, for å legge vekt på denne øvelsen.

Hvordan gjøre det: Stå med armene hengende ved siden av deg og med en vekt i hver hånd. Skyv sakte en hånd nedover siden av beinet til det når kneet. Ikke la kroppen din rotere mens du bøyer deg på siden.

Skuldre og bryst skal alltid være vendt fremover. Skyv armen sakte oppover benet til du står oppreist igjen. Etter å ha fullført et komplett sett, gjenta på den andre siden.

Modifisert sideplanke

Utfør denne øvelsen med beina rett når den modifiserte versjonen blir for enkel.

Hvordan gjøre det: Legg deg på siden med knærne bøyd og bena stablet oppå hverandre. Hvil underarmen på bakken og ta albuen rett under skulderen. Løft hoftene sakte i luften uten å stramme nakken eller skulderen.

Hold i fem til ti sekunder, og senk deretter hoftene til bakken. Etter å ha fullført et sett, gjenta øvelsen på den andre siden.

Stolcrunch

Sett deg på en fast stol for riktig støtte når du gjør knaser.

Hvordan gjøre det: Legg deg på ryggen på gulvet med beina på en stol slik at hoftene og knærne er bøyd i 90-graders vinkler. Kryss armene over brystet og løft sakte hodet og overkroppen fra bakken.

Når bunnen av skulderbladene treffer gulvet, hold denne posisjonen i 1 til 2 sekunder og deretter sakte tilbake til startposisjonen.

Relaterte artikler:

Mageøvelser med vekt

Mageøvelser for nybegynnere

Om forfatteren

Av Spurt

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%