Mageøvelser for overvektige

0
41
Mageøvelser for overvektige
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

MASTERFIT TP 300

7999,-


Styrking av magemusklene er en viktig del av å opprettholde stabiliteten i ryggraden. Dette gjelder spesielt for personer som er overvektige.

Overvektige kan ha større risiko for å utvikle ryggmargsforhold som kroniske korsryggsmerter. Heldigvis er det mange mage- og kjerneøvelser for overvektige voksne som lett kan utføres.

Bekkenhelling

Bekkenhellingen kan utvikles til en glute-bro når du mestrer teknikken.

Hvordan gjøre det: Begynn denne øvelsen med å ligge på ryggen med bøyde knær. Vipp bekkenet bakover og flatt ryggen mot bakken ved å stramme magemusklene. Du kan fremme dette ved å gjøre en glute bridge, klemme baken og løfte hoftene opp fra bakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

SPAR

OPPTIL

40%


Ikke hold pusten mens du opptrer, og hold nakken og skuldrene avslappet. Hold denne posisjonen i fem til ti sekunder, og slipp deretter vippingen.

Stående sidebøyning

Bruk små manualer eller husholdningsartikler, som hermetikk eller vannflasker, for å legge vekt på denne øvelsen.

Hvordan gjøre det: Stå med armene hengende ved siden av deg og med en vekt i hver hånd. Skyv sakte en hånd nedover siden av beinet til det når kneet. Ikke la kroppen din rotere mens du bøyer deg på siden.

Skuldre og bryst skal alltid være vendt fremover. Skyv armen sakte oppover benet til du står oppreist igjen. Etter å ha fullført et komplett sett, gjenta på den andre siden.

Modifisert sideplanke

Utfør denne øvelsen med beina rett når den modifiserte versjonen blir for enkel.

Hvordan gjøre det: Legg deg på siden med knærne bøyd og bena stablet oppå hverandre. Hvil underarmen på bakken og ta albuen rett under skulderen. Løft hoftene sakte i luften uten å stramme nakken eller skulderen.

Hold i fem til ti sekunder, og senk deretter hoftene til bakken. Etter å ha fullført et sett, gjenta øvelsen på den andre siden.

Stolcrunch

Sett deg på en fast stol for riktig støtte når du gjør knaser.

Hvordan gjøre det: Legg deg på ryggen på gulvet med beina på en stol slik at hoftene og knærne er bøyd i 90-graders vinkler. Kryss armene over brystet og løft sakte hodet og overkroppen fra bakken.

Når bunnen av skulderbladene treffer gulvet, hold denne posisjonen i 1 til 2 sekunder og deretter sakte tilbake til startposisjonen.

Relaterte artikler:

Mageøvelser med vekt

Mageøvelser for nybegynnere

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!