ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Må byggryn ligge i vann

Bygg er et korn med nøtteaktig smak, mye fiber og mange viktige mineraler. Lær mer om bruksområder og hvordan du skal tilberede byggryn.

Må byggryn ligge i vann?

Bygg er et korn med nøtteaktig smak, med mye fiber og mange viktige mineraler. Den passer godt sammen med en rekke smaksrike smaker, og kan også gjæres for å produsere alkohol. Avhengig av hvordan bygg tilberedes, kan bygg ha en myk eller seig struktur. Prøv den grunnleggende tilberedningsmetoden for vanlig bygg nedenfor, eller eksperiment med bakt bygg, byggsuppe og byggsalat. Hele byggryn kan brukes i gjærbakst, men bør da ligge i vann for å bløtlegges først.

Relatert: Er bygg sunt

Hvordan koke bygg

  • Legg vannet og bygget i en stor gryte. Bland begge ingrediensene i en stor kjele, og pass på at vannet dekker bygget helt. Du kan også ha buljong med vann og tilsette salt (etter smak) for forbedret smak, men ingen av alternativene er nødvendige.
  • Kok opp vannet. Plasser kasserollen på komfyren og kok opp vannet over høy varme. Når det koker, dekker du kasserollen med lokk. Røre rundt og pass på at det ikke koker over.
  • Senk varmen og la det småkoke i 30 minutter. Perle bygg kan være ferdige i løpet av 25 minutter, mens hel bygg vanligvis vil trenge opptil 45 minutter. Hvis vannet koker bort for tidlig, tilsett mer omtrent 1/2 kopp (125 ml) om gangen.
  • Kok til alt vannet er absorbert. Bygget skal tredoble seg i volum og være mykt, men likevel seigt. Det kan hende du må teste bygg hvert 5. minutt nær slutten av kokeprosessen til det når ønsket konsistens.
  • Slå av varmen. La bygget hvile i 15 minutter uten å røre, slik at det kan fortsette å absorbere overflødig vann. Hvis det fortsatt er overskudd etter å ha latt bygg sitte, kan det hende du må tømme vannet.
  • Tilsett kokt bygg i salat eller suppe, eller kast med krydder og olje til en deilig sideskål.

Relatert: Bygg næringsinnhold

Om forfatteren

Legg inn kommentar