HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Løypeprofil Holmenkollstafetten 2020

Lær mer om hvordan du kan legge en strategi for å løpe Holmenkollstafetten 2020, basert på trening tilpasset løypeprofilen, for å gjennomføre etappene på raskest mulig tid.

Løype Holmenkollstafetten 2020

Løypa i Holmenkollstafetten er periodevis veldig krevende etter at førsteetappe med start fra Bislett er unnagjort. Løypa stiger jevnt hele veien, bortsett fra noen etapper der det går litt ned igjen etter en stigning. Fra toppen av Besserud går det bratt ned igjen drøyt 1800 meter, før det er lett berg og dal og flatt inn mot mål.

Holmenkollstafetten

Strategi for gjennomføring av Holmenkollstafetten 2020

Fordelen med å trene for Holmenkollstafetten, er at du vanligvis bare har én etappe du skal trene for. Det betyr at du kan trene og spisse formen inn mot akkurat denne etappen. En tommelfingerregel er å trene mye i et terreng som er mest mulig lik etappen du skal løpe under Holmenkollstafetten, i den grad det er mulig. i tillegg til å variere med løping i andre typer terreng. Har du en kortere etappe i de flatere delene av Holmenkollstafetten, har du en hovedvekt av kortintervaller. Du kan også ha noe å tjene på ved å trene sprintintervaller med maksimal intensitet, i hvert fall for de korteste etappene av Holmenkollstafetten. Har du en lang og hard etappe i motbakker, som Besserud, vil det være smart å trene motbakkeintervaller med varierende lengde. For del lengste etappene kan det også være lurt å gjennomføre tempotrening uten pause, med en lengde på alt fra 10-40 minutter. I etapper med berg og dal, bør du trene variert med korte og lange intervaller, i tillegg til motbakkeintervaller. Avhengig av hvor lang etappen er, bør du også trene tempotrening eller tempointervaller. Ikke glem de ukentlige langturene når du trener for Holmenkollstafetten.

Relaterte artikler:

Trene med pulssoner for Holmenkollstafetten

Øve på veksling til Holmenkollstafetten

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!