Løype Sentrumsløpet 2020

Lær mer om hvordan du kan legge en strategi for Sentrumsløpet 2020, basert på trening tilpasset løypeprofilen, for at du skal løpe Sentrumsløpet på best mulig tid.

Løypa i Sentrumsløpet 2020

Løypa i Sentrumsløpet ser ikke umiddelbart avskrekkende ut. men med tanke på at hastigheten er høy, kan løpet bli tøft nok. Allerede etter 150 meter får du en lang stigning opp mot slottet, som fortsetter helt opp til Frognerparken. Derfra bærer det nedover igjen, før løypa flater ut litt i Bygdøy Allé, før det går videre nedover. Du får en flat strekning forbi rådhuset, som stiger videre lett forbi Festningen. Den siste bakken opp Karl Johan er det bare å gi alt, før du spurter inn til mål .

Løypeprofil sentrumsløpet

Strategi for gjennomføring av Sentrumsløpet 2020

Når du har gjennomført all nødvendig trening i forkant av Sentrumsløpet 2020, skal du ha strategien for gjennomføring når du står på startstreken. Du skal ha en formening om hvor hardt du skal ta det i hvilke motbakker, slik at du disponerer kreftene riktig gjennom hele løpet. Forberedelsene har du gjort gjennom trening for Sentrumsløpet 2020.

Det kan være en krevende øvelse dersom du løper på grensen av hva du tåler hele veien. Strategien for Sentrumsløpet 2020 bør derfor være å åpne i et roligere tempo enn hva du er god for de første 2-3 kilometerne opp til Frognerparken. Det vil du få igjen med renters rente resten av løpet, og ikke minst i avslutningen av Sentrumsløpet 2020. Mange løpere har fått svi resten av løpet fordi de tok det for hardt allerede bakken opp til slottet. Det er ikke tull. Du må ha trent systematisk med variert intervalltrening, tempotrening og motbakketrening for Sentrumsløpet 2020. Du bør også gjennomføre ukentlige langturer som du gradvis øker lengden på gjennom hele treningsperioden. Sprintintervaller for Sentrumsløpet 2020 kan være hensiktsmessig, for å få til en sterk sluttspurt på løpet.

Sentrumsløpet 2020

Ha som mål å løpe Sentrumsløpet 2020 med negativ splitt, som vil si at du løper en raskere siste halvdel enn den første. Det kan du spare MYE tid på. De aller fleste mosjonister løper med negativ splitt, og taper masse tid på slutten, ofte fordi de har løpt for hardt i første halvdel. Det kan du unngå ved å ta det roligere de første 2-3 kilometerne opp til Frognerparken. Unngå derfor å la deg rive med av horden de første kilometerne. Hold deg til din strategi for Sentrumsløpet 2020, og gjør det gjennom hele løpet. Det vil garantert gi deg best mulig resultat.

Relaterte artikler:

Trene for Sentrumsløpet

Motbakkeintervaller for Sentrumsløpet

Om forfatteren

Legg inn kommentar

LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK