Løype Oslo maraton 2020

Lær mer om løypeprofilen til Oslo maraton, og hvordan du kan legge en strategi for gjennomføring av Oslo maraton i 2020.

Oslo maraton 2020 løype

Etter omleggingen av løypa til Oslo maraton i 2017, var det mange som kom med sterke ytringer fordi løypeendringen førte til at løpet ble mye tøffere. To harde stigninger som løperne måtte forsere to ganger, førte nok til at mange løpere fikk et mye tøffere løp en tidligere.

Løypeprofil Oslo maraton

Stigningene løperne fikk i forbindelse med denne omleggingen av løypa var etter 2 km, der løypa strekker seg omtrent 3 km opp til Majorstuen, og fra bunn av Ullevålsveien og opp til toppen av St. Hanshaugen, en strekning på cirka 2 km. Disse stigningene får løperne 2 ganger, i og med at maratonløperne løper 2 runder i denne løypa. Det er ingen grunn til å krisemaksimere på grunn av en slik endring i løypa til Oslo maraton, heller trene for og legge strategi for hvordan man skal gjennomføre Oslo maraton raskest mulig.

Strategi for gjennomføring av Oslo maraton 2020

Begynn treningen for Oslo maraton 2020 når du er ferdig restituert etter maraton i 2019. Da starter perioden med basistrening, som går helt frem til maratonspesifikk trening som kan starte 3-4 måneder før Oslo maraton 2020. Trening du kan gjennomføre i perioden med basistrening for Oslo maraton, kan være mengdetrening med lav intensitet, og intervalltrening i flate partier og i motbakker. Motbakketrening for Oslo maraton kan bidra til at du er sterkere og bedre rustet til å takle de harde stigningene løypa i Oslo maraton har. Bakkeintervaller kan også gjøre deg raskere i bakkene Oslo maraton 2020 har å by på. Med såpass tøff løype bør du vurdere sterkt å ta det roligere i motbakkene, og heller løpe raskere i nedoverbakkene. Når du etter 30 km skal løpe opp Ullevålsveien til toppen av St. Hanshaugen, risikerer du å gå på en skikkelig smell dersom du har løpt for hardt tidligere i løpet. Det kan være enormt mye tid å spare på å legge en løpsstrategi som passer for deg.

Løpe Oslo maraton med negativ splitt

Nedtrapping før Oslo maraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar