Løype Fjellmaraton 2020

Lær mer om hvordan du skal treningen til løypa i Fjellmaraton, og hvordan du skal legge en god strategi for gjennomføring av Fjellmaraton 2020.

Fjellmaraton 2020 løype

Fjellmaraton har en krevende løype, spesielt hvis du skal løpe full distanse, 42195 meter. Faktisk stiger løypa hele veien frem til du har passert 23 km, før det går nedover igjen. Det er en beintøff start på et maraton! Løypa stiger slakt i 10 km, før du får en hard stigning opp til det gjenstår 2 km før du er halvveis. Deretter får du en slak stigning frem til 23 km. Halvmaraton er mer takknemlig, men vil kreve at du har trent på å løpe fort i nedoverbakker. Slurver du med løpeteknikken i nedoverbakkene, kan du tape masse tid og få vondt i beina! Selv om Fjellmaraton på mange måter har en krevende løype, er det ingen grunn til å krisemaksimere. Med en strategi for riktig og nok trening, kan du løpe ditt beste Fjellmaraton i 2020.

Løypeprofil Fjellmaraton

Strategi for trening til Fjellmaraton 2020

Allerede når du er ferdig med Fjellmaraton 2019, bør forberedelsene til Fjellmaraton 2020 starte. Etter rolig trening i sommerferien, kan du starte med basistrening frem mot Fjellmaraton 2020. Denne treningen kan bestå av løpetrening med lav intensitet, og innslag av trening med moderat til hard intensitet. I tillegg til rolig trening gjennom hele vinteren før Fjellmaraton 2020, kan du gjennomføre ukentlige treningsøkter med intervaller og fartslek. Målet med basistreningen er å bygge opp et treningsvolum gjennom hele vinteren, slik at du skal ha et solid treningsgrunnlag og volum når du starter opp med den maratonspesifikke treningen våren omlag 3 måneder før Fjellmaraton 2020. Halvveis perioden med basistrening, bør du ha en intensiv periode med motbakketrening, der du gjennomfører korte og lange intervaller i motbakke. Dette er ekstremt viktig dersom du skal løpe full distanse under Fjellmaraton. Ha en periode på 6 uker der du veksler mellom å trene korte og lange intervaller i motbakke, og gjør det 2 treningsøkter hver uke, i tillegg til annen rolig trening og ukentlige langturer. Denne perioden vil gi deg et solid fundament, som kan bidra til at du er bedre rustet til å møte motbakkene i Fjellmaraton 2020.

Strategi for gjennomføring av Fjellmaraton 2020

Når du står på startstreken og skal løpe Fjellmaraton 2020, har du en strategi for gjennomføring av løping i bakhodet. Løper du full distanse, må du ta det roligere de første 5 kilometerne av løpet. Det passer bra at stigningen den første mila ikke er alt for hard. Etter 5 km kan du øke intensitet progressivt, men du skal fortsatt holde igjen. Du ønsker ikke å være tom for krefter etter 23 km. Det kan være tøft nok å løpe med utslitte beina i nedoverbakker! Det er viktig at beina fortsatt fine for at du skal løpe best mulig i nedoverbakkene. Det er også viktig at du har nok krefter til å holde tempoet opp til Båtskaret og ned igjen til Beitostølen.

Relaterte artikler:

Halvmaraton treningsprogram for Fjellmaraton

Maraton treningsprogram for Fjellmaraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar