20-50% RABATT!


HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Løype Birkebeinerløpet 2020

Lær mer om løypa og løypeprofilen for Birkebeinerløpet 2020, for å vite hvordan du skal trene og legge en strategi for gjennomføring av løpet.

Beskrivelse av Birkebeinerløpet 2020

Birkebeinerløpet har en løype på 21 km, som strekker seg over fint skogsterreng på variert underlag. Du får løpe på sti, skogsvei, gress og sykkelstier. Start er på Birkebeiner skistadion og mål ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa har en total stigning på 337 høydemeter, og går 569 høydemeter nedover. Birkebeinerløpet kan være krevende, fordi den har mye stigning, og løypa er småkupert å løpe i. Enda mer krevende hvis det er bløtt.

Løype Birkebeinerløpet 2020

Starten går fra Birkebeineren skistadion på Lillehammer, og løype strekker seg omtrent 4 km opp til Finsveen, som er første drikkestasjon. Underlaget varierer mellom sti og gressbelagte skitraseer. Neste etappe av Birkebeinerløpet er fra Finsveen til Mesnasaga, der underlaget er gress, grus og skogsvei. Løypa går videre oppover i kupert terreng, og flater noe ut ved cirka 6 km. Deretter går det nedover, fremdeles i kupert terreng, før den siste kilometeren frem til Mesnasaga. Fra Mesnasaga går ferden videre til Kroken, som er en strekning på 5 km. Dette er en strekning som er lett kupert med noe stigning litt før du har løpt 12 km. Underlag er fast, men noe steinete, samt skogsbilvei. Mot slutten av denne etappen, veksler løypa mellom vei og terreng. Fra Kroken og inn til mål ved Håkons hall er det 6 km. Her går det i all hovedsak nedover i lett kupert terreng. Starten av etappen er på sti med noe bløte partier, før du kommer inn på Maihaugløypa som går inn i bakkant av Maihaugen.

Relaterte artikler:

Hvordan trene for Birkebeinerløpet 2020

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

Av Spurt

HELGE

KUPP!

20-50% RABATT!

HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE