Løping ute om vinteren

Løping ute om vinteren kan være fantastisk med frisk luft og litt andre utfordringer enn du har i sommerhalvåret. Lær mer om hvordan du kan trene løping om vinteren med best mulig utbytte.

Hva har man på seg når man jogger på vinteren

Bekledning er kanskje den største forskjellen sammenlignet med det å løpe ute i sommerhalvåret. Det krever litt planlegging og tar litt lenger tid når du skal trene løping ute om vinteren. Du bør ha på deg ull og tights tilpasset vinterløping, ullsokker og ullue, samt varmeisolerende hansker eller votter. Du bør også ha en vindjakke som ytterste lag for å beskytte mot vær og vind. Er det milde temperaturer, kan det hende at du bør ha regnjakke tilpasset løping. Undertøyet bør bestå av ett eller flere lag ull, eventuelt et fleecelag utenpå ulla. Ull bør som hovedregel alltid være det innerste plagget. Det vil holde deg varm selv om du blir våt av svette. Pass på så du ikke kler deg for varmt. Å trene med for mye klær er nesten like ubehagelig som å fryse når du trener ute om vinteren.

Jogge på vinteren

Når du trener løping ute om vinteren er det ikke tiden får å sette nye fartsrekorder. Å jogge på vinteren er helt greit. Lave temperaturer og glatt og vanskelig føre vil uansett ikke invitere til høy fart. Ha heller fokus på å bygge opp treningsmengde om vinteren, sakte, men sikkert helt frem til våren når du starter opp med mer spesifikk trening rettet mot distansen du trener for. Sørg for å ha god løpesko når du trener løping om vinteren. Hovedregelen bør være å trene i vanlige løpesko så langt det lar seg gjøre. Skal du trene mer høyere intensitet kan du vurdere om du vil pigge løpeskoene dine for isføre eller løpe med en terrengsko dersom det er snøføre.

Løpe ute om vinteren

Løping ute om vinteren skal være motiverende. Det er enda viktigere å legge til rette for at du er motivert når du skal trene løping om vinteren. Det er fort gjort å foretrekke sofaen fremfor å løpe seg en tur. Redusere heller på treningsmengden i perioder da motivasjonen ikke er på topp, heller enn å droppe treningen. Det viktigste er at du trener løping! Trene regelmessig med kortere treningsøkter om vinteren, for å opprettholde kontinuitet i løpetreningen. Det vil betale seg når våren endelig er her igjen.

Relaterte artikler:

Trene løping om vinteren

Treningsprogram for løping om vinteren

Om forfatteren

Legg inn kommentar