Løping som restitusjon

Løping som restitusjon. Lær mer om hvordan du kan trene løping som en del av restitusjonen i ditt treningsprogram. 

Restituere med løping

Hvordan er det mulig å restituere med løping når du trener løping? Det er mulig, men da må du sørge for å gjennomføre treningen med en intensitet som er så lav at du ikke avbryter den pågående restitusjonsprosessen. 

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan trene med løping med svært lav intensitet, som en del av restitusjonen. 

Hvorfor gjennomføre løping som restitusjon

Restitusjonstrening kan i mange tilfeller være et godt alternativ til fullstendig hvile, og er som vi har vært inne på tidligere, lettere trening enn den aktiviteten du vanligvis gjennomfører. Restitusjonstrening gjennom jogging med svært lav intensitet øker blodgjennomstrømningen, noe som er med på å hjelpe kroppen til å kvitte seg med slaggstoffer. Løpetrening med svært lav intensitet er med på å transportere vekk væskeansamlinger i og rundt muskler, slik at musklene får tilbake sin normale funksjon. På samme tid øker blodgjennomstrømningen, og flere næringsstoffer blir tilført muskler som er belastet, og vil leges raskere.

Når du kan gjennomføre løping som restitusjon

Å gjennomføre restitusjonstrening med løping krever at du gjør en vurdering fra gang til gang om du skal hvile eller ha en lett treningsøkt. Restitusjonstrening skal på ingen måte erstatte fullstendig hvile, men være et alternativ til hvile. Denne type trening kan du gjennomføre etter harde treningsøkter, eller i tøffe treningsperioder. I perioder der du er sliten, kan det være at du skal ha en overvekt av restitusjonstrening og hvile, slik at kroppen får tid til å hente seg inn igjen. 

Hvordan du gjennomføre løping som restitusjon

Restitusjonstrening bør alltid gjennomføres med svært lav intensitet. Intensiteten bør være så lav at du kan snakke helt vanlig når du løper. Denne type trening bør du gjennomføre i lette løyper, slik at det blir enkelt å holde lav intensitet. Restitusjonstreningen bør heller ikke ha for lang varighet. Det kan ofte holde med korte treningsøkter på 20-40 minutter. 

Løping som restitusjon

Løping som restitusjon kan være et godt alternativ til hvile når du føler for det. Er du usikker på om du skal gjennomføre restitusjonstrening eller hvile, så er det hvile som gjelder. I perioder der du er sliten, eller i perioder der du trener deg opp igjen etter sykdom eller skader, kan det være at hovedvekten av treningen din skal være restitusjonstrening sammen med hvile. 

Relaterte artikler:

Restitusjonstrening for løpere

Restitusjonstrening etter sykdom

Om forfatteren

Legg inn kommentar