Løping på sti og skogsvei

Løping på sti og skogsvei. Denne treningsøkta ble gjennomført med rolig løping på sti og skogsvei i kupert terreng.

Målet med treningsøkta

Etter mye løping på hardt underlag, benyttet jeg meg av muligheten til å ta en treningstur i skogen. I en krevende løype var ikke målet med å gjennomføre restitusjonstrening, men heller en treningstur med lav til moderat intensitet.

Løping i terreng

Å legge løpeturen til sti eller skogsløyper er fristende, og det er mange gode grunner til det. Naturopplevelsene i skog, fjell og mark er mange, og er noe du går glipp av om trener all løping på asfalt langs vei. Å løpe på sti og skogsvei er i tillegg veldig skånsomt for kroppen. Mykere underlag absorberer belastningen det er å løpe på en helt annen måte enn når du løper på asfalt og andre harde underlag. Fordelene du har av å løpe i terrenget er både på det fysiske, mentale og emosjonelle plan.

Gjennomføring av treningsøkt

Gjennomføringen av treningsøkta gikk på et mykere underlag enn jeg vanligvis trener på, og det ble løpt 11 kilometer på en snau time. Selv om tiden ikke indikerer et veldig høyt tempo, så lå pulsen jevnt oppe på moderat intensitet, spesielt i de mest krevende partiene av løypa.

Relaterte artikler:

Fordeler med å trene løping i terreng

Beste underlag for å trene løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar