20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Løping i 5 enkle steg

Det enkle er ofte det beste, så også med løping. Å gjennomføre trening på en måte som er enkel og motiverende kan gjøre løpingen mer effektiv og motiverende. Lær hvordan.

5 enkle (løpe)steg for å gjøre løping enklere

Løping blir ofte komplisert og gjort mer utfordrende av holdninger som ofte ikke har rot i virkeligheten. At løping er for hardt og bare trening for en bestemt type mennesker. Eller at du er for gammel eller blir skadet av løpe. Er det noe rart at mange definerer løping som kjedelig? Ofte oppstår disse mytene på grunn av feil trening. Du kan enkelt styre unna denne feiltreningen med enkle grep du kan ta for å gjøre løping effektivt og motiverende.

Steg 1: Trene med utgangspunkt i ditt formnivå

Alt for mange løpere trener for hardt og for mye, med tanke på hvilket formnivå de er på. Tenk deg å gjennomføre nesten hver treningsøkt, der du trener til du stuper. Svært få oss greier å holde på med det i lengden, og bør absolutt ikke gjøre det heller. Og hvis du greier det, vil du ganske raskt stagnere, og i verste fall pådra deg overbelastning og skader. Ved å trene på denne måten vil formkurven din en periode peke oppover, før det flater ut. Du vil etter hvert også bli i dårligere form dersom du trener på denne måten! Du skal til enhver tid trene med utgangspunkt i ditt nåværende formnivå. Om det betyr at du må gå og jogge, så gjør det. Greier du bare å gå, så gjør det. Trener du på denne måten vil du oppleve en formstigning. Den trenger ikke være stor, men du blir i bedre form! Å trene etter hva kroppen din til enhver tid tåler, vil også redusere risikoen for skader dramatisk.

Steg 2: Trene med kontinuitet

Å trene regelmessig med kontinuitet vil gjøre deg til en løper! Å trene med kontinuitet betyr ikke at du nødvendigvis må trene hver dag, men at du gjør det regelmessig, og ikke sjeldnere enn hver tredje, fjerde dag. Gjennomføre kortere treningsøkter hvis du synes det blir for mye trening, og gå ned på intensitet hvis det blir for hardt. Regelmessig trening kan redusere risikoen for skader, gjøre det enklere å etablere løping som en rutine og sørge for at du har en jevn og god formutvikling der pila på formkurven din peker oppover. Å gjennomføre jo-jo trening der du trener bra i perioder, for så å slippe deg ned igjen formmessig, er en krevende øvelse fysisk og mentalt. Det er ikke moro å rykke tilbake start mange ganger i året når du trener på denne måten. Du øker også risikoen for skader når du trener på denne måten, fordi det er en fare for at du trener for hardt når du gjenopptar treningen etter et opphold i treningen.

Steg 3: Restituere når du trener løping

Ta restitusjon på alvor! Mange motiverte løpere ser på restitusjon som et nødvendig onde, noe du må gjennomføre for å trene enda mer. Det er når du restituerer at du blir i bedre form som løper. De aller fleste løpere er fullstendig klar over dette, men sluntrer unna med restitusjonen. Dette er kanskje det aller viktigste steget du tar som løper. Trene for å restituere, ikke omvendt. Se på restitusjon som en bonus for all treningen du har lagt ned, og gjør det med god samvittighet.

Steg 4: Lytte til kroppen når du trener

Aldri undervurdere signalene kroppen din gir deg mens du trener og i etterkant av treningen. Å lytte til kroppen kan gi deg den beste formutvikling, og også gjøre slik at du unngår skader. Når du er sliten, stiv og støl, er det tegn på en begynnende overbelastning, Da bør du vurdere hvile eller restitusjonstrening. Hodet vil ofte mer enn kroppen, og det er alltid kroppen som skal bestemme.

Steg 5: Gjør løping til en rutine og opprettholde motivasjonen

Motivasjonen er det som driver deg til å trene løping eller andre former for fysisk aktivitet. Uten motivasjon vil det være vanskelig opprettholde regelmessig trening med løping. Motivasjon er ferskvare som holdes ved like på lik linje med treningen du gjennomfører for å holde deg i form. Derfor bør du til enhver tid trene løping på en måte som motiverer for videre trening. For nybegynnere vil det være viktig for å løpere å innarbeide løping som en rutine. Greier du det, er vil mye av treningen gå av seg selv. Trene variert med tanke på hva du trener, hvordan og med hvilken intensitet.

Løping er enkelt

Løping er hva DU gjør det til, og du skal gjøre det enklest mulig. Trene mye med lav intensitet. Trening med lavere intensitet kan være enklere å gjennomføre, og gir mindre belastning på kroppen. Hvis løping er krevende, kan du gjennomføre kortere treningsøkter, med periodevis høyere intensitet. Det kan gi god treningseffekt. Vær tålmodig når du trener løping. Det tar tid å bli i god form med løping, og du må gi kroppen din den tiden den trenger.

Relaterte artikler:

Ikke bare sitt der – Løp!

Hva løpere kan fortelle deg om motivasjon

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!