Løping for syklister

Løping for syklister. Lær hvordan du kan kombinere løping med sykling for å bli raskere og mer utholdende.

Løping når du trener sykling

Å kombinere sykling med løping kan bidra til å gjøre deg raskere og mer utholdende, i tillegg til at du får variert treningen.

I denne artikkelen vil du lære hvordan du kan kombinere løping med sykling.

Når du kan trene løping

Løping kan være en effektiv treningsform som du kan kombinere med sykling, og noe du kan gjennomføre som restitusjonstrening, hurtighetstrening eller utholdenhetstrening. Løpetreningen kan du gjennomføre som en del av treningsprogrammet du har for sykling, der det er passende. Restitusjonstrening med løping skal alltid gjennomføres med svært lav intensitet. Hele poenget med løpetrening i denne sonen er at kroppen og muskulaturen fortsatt skal restituere og reparere seg selv når du trener helt rolig. Restitusjonstrening passer bra å gjennomføre i perioder du trener hardt på sykkel, eller som trening dagen etter en hard sykkeltrening. Syklister kan gjennomføre hurtighetstrening med intervall, for å øve opp hurtighet. Utholdenhetstrening for syklister kan være langturer eller motbakketrening.

Restitusjonstrening for syklister

Restitusjonstrening gjennom jogging med svært lav intensitet øker blodgjennomstrømmingen, noe som er med på å hjelpe kroppen til å kvitte seg med slaggstoffer. Løpetrening med svært lav intensitet er med på å transportere vekk væskeansamlinger i og rundt muskler, slik at musklene får tilbake sin normale funksjon. På samme tid øker blodgjennomstrømmingen, og flere næringsstoffer blir tilført muskler som er belastet, og vil leges raskere. Dette er viktig også for syklister, etter harde treningsøkter med opphopning av avfallsstoffer i muskulaturen.

Intervalltrening for syklister

Kortintervalltrening kan være effektiv trening for syklister. Trening med kortintervall kan være løping med høy intensitet og høyere frekvens på løpesteget, og vil fungere som effektiv fartstrening. Å ha fart i beina vil hjelpe deg til raske avslutninger i løp, og gjøre deg bedre i stand til å løpe med høyere frekvens over et lengre tidsrom, noe som kan bidra til at du løper på en bedre tid over en gitt distanse. Hurtighetstrening med kortintervall kan være til hjelp for syklister når de sykler med høy frekvens.

Motbakketrening for syklister

Etter en rolig oppvarming på 10-15 minutter kan du løpe 8-10×100 sprintintervaller med hard intensitet. Jogg ned igjen mellom hvert intervall, og ha 1 minutts pause der du småjogger før neste sprintintervall. 15-20 prosent stigning på bakken du løper i. Løp 4-8×200-400 meter bakkeintervaller der du løper intervallene progressivt raskere utover i intervallet. Bakken bør ha utflating mot slutten, slik at du får opp farten skikkelig avslutningsvis.

Langturer for syklister

Langturer kan for syklister være effektiv trening for å øke fettforbrenning og aerob utholdenhet. I tillegg blir kroppen mer effektiv i å lagre og omsette glykogen. Langturer for syklister kan også være effektiv trening for å venne beina til økt belastning over lenger tid.

Løping for syklister

Syklister vil ha godt utbytte av å kombinere sykling med løping, og det kan passe bra å intensivere løpetreningen utenom sesong, i perioder der snø og is gjør det vanskeligere å trene på sykkel ute. Løping er også fin variasjon å bryte opp treningen på eksempelvis sykkelrulle, som kan bli monoton og lite motiverende trening.

Relaterte artikler:

Løping for nybegynnere

Den beste intervalltreningen for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar